Häirekeskuse ida keskuse juhina alustas tööd Janek Murakas

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Tallinna häirekeskuse politsei ja päästeameti töösaal.
Tallinna häirekeskuse politsei ja päästeameti töösaal. Foto: Meelis Meilbaum

Alates teisipäevast, 16. juulist juhib häirekeskuse ida regiooni tööd Janek Murakas.

Avalikul konkursil kandideeris häirekeskuse ida regiooni juhtima 24 inimest ja nende seast valiti sobivaimana välja Janek Murakas. Murakas on varem töötanud kohalikus omavalitsuses mitmesugustel ametikohtadel ja viimati abivallavanemana, vastutades muu hulgas piirkonna turvalisuse ja kriisireguleerimise eest. Lisaks sellele on Murakas 12 aastat olnud abipolitseinik.

Häirekeskuse peadirektori Kätlin Alvela sõnul oli konkurss tugev ja on hea meel, et töö avalikus sektoris ning häirekeskuses köidab ka neid, kes siseturvalisuse valdkonnas otseselt töötanud pole.

"Regionaalsete keskuste juhtidele on ootused väga suured, sest just nende käes on võti meeskonnatunde loomiseks ning hoidmiseks. Mul on hea meel, et meil oli tugevaid kandidaate, kelle hulgast sellesse vastutusrikkasse rolli inimesi valida," kõneles Alvela.

Põhjus, miks Murakas otsustas kandideerida, peitub tema tosina aasta pikkuses karjääris siseturvalisuse vabatahtlikuna.

"Ma olen olnud pikka aega abipolitseinik ja mul täitub 12 aastat panustamist Eesti turvalisusesse," lausus ta. "Selle kaudu on mul tekkinud arusaamine häirekeskuse tööst ja rollist. Usun, et tegemist saab olema põneva väljakutsega, sest häirekeskus on kiires muutuses ja arenev organisatsioon."

Jõhvi ühishoones asuvas häirekeskuse ida keskuses töötab graafiku järgi 28 inimest, kes aitavad vastata üle Eesti numbrile 112 tehtavatele kõnedele. Ühes ööpäevas vastab häirekeskus 3000 kõnele, umbes pooltel juhtudel saadetakse inimestele appi politseinikud, päästjad või kiirabi. Ida regioon eristub teistest teeninduspiirkondadest mõnevõrra suurema helistajate hulgaga. Sellest regioonist tehti 2018. aastal 19 protsenti kõikidest Eesti hädaabikõnedest.

Varem ida keskust juhtinud Ivar Kasema lahkus ametist omal soovil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles