Kadrina kutsub meditatiivsele kabelikontserdile

Kristi Ehrlich
, peatoimetaja kohusetäitja
Copy
Kadrina kirikuaia kabel.
Kadrina kirikuaia kabel. Foto: Muinsuskaitseamet

19. juulil kell 19 on kõik huvilised oodatud meditatiivsele kontserdile Kadrina kalmistu kabelis, kus Kadrina kirikuõpetaja Meelis-Lauri Erikson esitab digiklaveril omaloomingut. Kabelikontserdi sissejuhatuseks viib Neeruti Seltsi juht Tiiu Uusküla kell 18 kultuuriloolisele ringkäigule Kadrina kalmistul.

Kadrina kultuurijuht Ahto-Lembit Lehtmets kõneles, et soov on lisaks kauni kontserdi pakkumisele juhtida taas tähelepanu vanadele majadele alevikus, majadele, mis ootavad uutmoodi kasutamist ja uudset ideed.

“Meil on üsna mitu sellist hoonet, mille vana sisu on end minetanud, kuid samas uut pole ka leidnud. Esimesena meenub kohe Kadrina jaamahoone. Samuti vana veski koolimaja juures või endised töökojahooned leerimaja taga,” kõneles kultuurijuht.

Positiivse näitena tõi ta Kadrina Maanaiste Seltsi maja, mis tänu Jaanus Reisneri jõupingutustele on kenasti korda saanud ja uue sisu leidnud. “See näitab, et niisugused vanad hooned ei pea tingimata olema mõistetud lagunemisele ja lammutamisele, vaid võivad leida uue elu. Mõelgem üheskoos nende asjade peale,” lausus Lehtmets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles