Rakverlane Martti Juhkami naaseb Eesti võrkpallikoondisse

Margus Martin
, reporter
Copy
Martti Juhkami naaseb mõne aasta pikkuse vaheaja järel Eesti võrkpallikoondisse.
Martti Juhkami naaseb mõne aasta pikkuse vaheaja järel Eesti võrkpallikoondisse. Foto: Tairo Lutter

Mõnda aega Eesti võrkpallikoondise tegemistest kõrval olnud rakverlasest nurgaründaja Martti Juhkami liitub Euroopa meistrivõistlusteks valmistuva tiimiga.

Mõnda aega Eesti võrkpallikoondise tegemistest kõrval olnud rakverlasest nurgaründaja Martti Juhkami liitub Euroopa meistrivõistlusteks valmistuva tiimiga.

Eesti Võrkpalli Liidu eile avalikustatud rahvuskoondise kandidaatide nimekirjast leiab 31-aastase nurgaründaja Juhkami kõrvalt veel kaks Lääne-Virumaa taustaga mängijat: Robert Viiberi ja Rauno Tamme. Neist põnevama ja kaalukama täiendusena koondislaste nimekirjas on kahtlemata Juhkami.

Algaval hooajal klubivõrkpalli Euroopa ühe tipu, Meistrite liigas palliva Saksamaa klubi VfB Friedrichshafen koosseisus mängiv rakverlane rääkis, et teavitas peatreener Gheorghe Crețut nõusolekust esindada rahvuskoondist juba eelmise aasta septembris peetud vestlusel.

“Ütlesin siis, et kui vajadus tekib ja tema soovib mind koondises näha, siis olen valmis liituma. Nüüd, juuni alguses, kui Eesti ja Holland mängisid Tartus, astus ta peale mängu ligi, ajasime natuke juttu ning ta kutsus mind koondisse. Kinnitasin talle seejärel, et olen valmis tulema,” kõneles Martti Juhkami.

Koondise treeningutega liitub 17 mängijat, kellele lisaks arvestatakse nõndanimetatud pikas nimekirjas veel viie mängijaga.

EM peetakse Belgias, Prantsusmaal, Hollandis ja Sloveenias 13.–29. septembrini. Eesti mängib alagrupikohtumised Hollandi kahes linnas, kus vastu astuvad Holland, Poola, Tšehhi, Ukraina ja Montenegro.

Enne EM-i treenib meeskond alates 29. juulist Tartus, augusti keskel peetakse kolm kontrollmängu Türgis. Septembri alguses kolitakse Tallinnasse Saku Suurhalli, kus peetakse kaks kontrollmängu Valgevenega. Lisaks testitakse augustis vormi Soome koondise vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles