Marti Kuusiku kriminaalmenetlus on liikunud abiprokuröri käest vanemprokuröri kätte (5)

Toomas Herm
Copy
Marti Kuusik.
Marti Kuusik. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Aprilli lõpus alustas prokuratuur kriminaalmenetlust eksminister Marti Kuusiku suhtes paragrahvi alusel, mis käsitleb kehalist väärkohtlemist. Möödus üle kuu, kui eksministrile esitati kahtlustus.

Kuusik ütles Postimehele kahtlustuse esitamist kommenteerides, et see on tavapärane kriminaalmenetluse samm. "Et mind üle kuulata, tuli mulle omistada roll, roll saab olla kahtlustatav," selgitas ta ja lisas, et ootas seda juba mõnda aega ja oli väga meeldiv, et lõpuks temaga ka ühendust võeti.

Kahtlustuse esitamisest on nüüdseks möödas samuti üle kuu, kuid süüdistust, millega kohtusse minna, pole prokuratuur esitanud.

Küll aga väljendas prokuratuur kahtlustuse esitamisel valmidust kriminaalasjaga kohtusse suunduda. Seda kinnitab ka tõik, et menetlus on läinud Viru ringkonnaprokuratuuri abiprokuröri Elle Karmi valdusest vanemprokurör Sirje Merilo kätte. Seadusest tulenevalt abiprokurör kohtus avalikus menetluses, mis sisult on võistlev protsess, osaleda ei saa.

Kriminaalmenetlust alustati Marti Kuusiku kohta käivate meedias esitatud koduvägivallasüüdistuste uurimiseks. Vähem kui kaks päeva väliskaubandus- ja infotehnoloogiaministri ametis olnud Kuusik esitas tagasiastumispalve, öeldes, et tema vastu meedias esitatud süüdistused on laim. Vägivalda eitas ka väidetav ohver, Kuusiku eksabikaasa.

Tagasiastumist põhjendas Kuusik asjaoluga, et soovib tagada ametisse astunud valitsusele töörahu ning keskenduda kriminaalasjas enda ja lähedaste kaitsmisele ning oma hea nime taastamisele.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles