​Jaapanis asutakse maiustama meilt toodud forelliga (1)

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Kaido Höövelson aitab tutvustada ja müüa Eesti toiduainetööstuse toodangut Jaapanis. Jalg on ukse vahele saadud kartulivahvlitega, varsti lähevad teele esimesed kalakonteinerid.
Kaido Höövelson aitab tutvustada ja müüa Eesti toiduainetööstuse toodangut Jaapanis. Jalg on ukse vahele saadud kartulivahvlitega, varsti lähevad teele esimesed kalakonteinerid. Foto: Ain Liiva

Neli aastat tagasi omal käel Jaapanisse üle paarisaja tonni forelli prooviks tarninud Kaido Höövelson viis tõusva päikese maa kaupmehed mõne aja eest kokku ühe Eestis kalatooteid müüva firmaga. Selle tulemusena said eestlased hiljuti esimese kopsaka lepingu.

Äritehingud Jaapani firmadega ei sünni üleöö, esmalt tuleb võita sealsete ärimeeste usaldus. Aega võib selleks kuluda aastaid. “Meil saadab mõni firma täna hinnapakkumise ja ütleb head aega, kui homseks sellele vastust pole,” lausus Höövelson. Ta märkis, et jaapanlastega suhtlemiseks selline stiil ei passi.

“Selleks hetkeks, kui jaapanlastelt koostööpakkumisele vastus tuleb, võib siinne firma olla oma tegevuse lõpetanud.”

Tagasi üles