Väike-Maarja vallas käivad külapeod

Virumaa Teataja
Copy
Avanduse rahvas käib juba kaua meelsasti koos.
Avanduse rahvas käib juba kaua meelsasti koos. Foto: Merly Raudla

Täna on peohoos nii Avanduse kui ka Võivere, Kurtna, Kärsa ja Nadalama küla rahvas. Mürtsu ja möllu jagub Allika talu lõkkeplatsile ja Kurtna külamajja.

Ilusat ilma loodavad taevataadilt täna Avanduse küla endised ja praegused elanikud, nende järeltulijad ja kõik, kes end Avandusega seotuna tunnevad, sest kell 14 tehakse Allika talu lõkkeplatsil algust Avanduse külapäevaga, mis toimub juba kaheksandat korda.

Korralikul külapäeval ei puudu juht, sedakorda on neid kaks: juhi rolli on enda peale võtnud Mare ja Vello. Meeleolukat muusikat pakub ansambel Ma&W. Oma oskusi demonstreerivad Simuna rahvamaja isetegevuslased, naisrühm Simone, tantsurühm Lustilain ja üles astub Simuna Kapell.

Eksponeerimiseks on väljas põllumajandustehnikat, saab pead murda viktoriinil, söögi- ja joogipoolise eest kannab hoolt Simuna naisteklubi kohvik. Igav ei ole ka lastel, sest saab batuudil hüpata ja sõita elektriautoga, ratsutada hobusel ja lasta endale teha näomaalinguid, joonistada ja teha kollaaži. Ühiselt süüakse suppi ja arutletakse vestlusringis.

Paar tundi varem, kell 12 tulevad aga Kurtna külamajja kokku Võivere, Kurtna, Nadalama ja Kärsa küla endised ja nüüdsed asukad ja muidugi nende järeltulijad, samuti on oodatud kõik, kes mõne külaga neist lähedust tunnevad.

Toimub nelja küla seitsmes kokkutulek, kus mõeldud on nii suurtele kui ka väikestele: välja on pandud huvitavat vanatehnikat, traditsiooniliselt pannakse mulda küla- ja perepuid, Alburahva teater rõõmustab publikut etendusega, mekkida saab külasuppi ning laste rõõmuks lüüakse õues püsti mullipidu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles