Avatud talude päev löödi Maamehe golfiga avatuks

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Maaeluminister Mart Järvik avas talupäevad sümboolse golfilöögiga.
Maaeluminister Mart Järvik avas talupäevad sümboolse golfilöögiga. Foto: Virko Värnik

Maaeluminister Mart Järvik avas Maamehe talus golfilöögiga pidulikult avatud talude päeva. Homme, 21. juulil on külastamiseks avatud 311 talu, neist 19 Lääne-Virumaal.

Maaeluminister tundis oma kõnes head meelt, et Eesti maaelu nii paljudele korda läheb. "Usun, et talude külastamisest saadud kogemused on kõigile väärtuslikud ning ehk leiab nii mõnigi inimene innustust maale elama minemiseks," sõnas Mart Järvik. 

Avatud talupäeva korraldajad soovitavad osalejatel oma marsruudi eelnevalt näiteks Navicupi äpi abil paika panna ning kontrollida talude programme vastavalt veebilehelt, et ei tekiks ootamatuid üllatusi sissepääsu või avamisaegadega. Kindlasti tasub varuda piisavalt aega, et talu tegemistega tutvuda, ning talude juhiseid kuulda võtta. Kaasa võiks võtta oma söögiriistad, et vältida tarbetut plastprügi, ning sularaha, et talu toodangut kaasa osta või arvukates kohvikutes oma kõhtu täita.

Avatud talude päeva korraldavad Maaeluministeerium, Põllumajandusuuringute Keskus, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda ning Eestimaa Talupidajate Keskliit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles