Väike-Maarja külje all kasvavad ebaküdooniad ja küüslauk

Copy

Vinkymon OÜ köögiviljatalu Väike-Maarja lähistel osaleb avatud talude programmis esimest korda. Sellest on kahju, sest omanäolist toodangut pakkuv majapidamine huvitanuks külalisi kindlasti juba aastaid varem.

Vinkymon OÜ nimi on tuletatud pererahva perenimest Vink. Põhiliselt majandavad talu ebaküdoonia- ja küüslaugupõllul ema  Maila Vink ning poeg Rando Vink. Kasutatakse oma perekonna tööjõudu, välisabi ei lähe tarvis ka kõige kibedamal tööajal.

Talul on hektar ebaküdooniapõldu, umbes 0,8 hektaril kasvab küüslauk, lisaks veel spargel ja tavalised köögiviljad, näiteks porgand ja peet.

"Ebaküdooniakasvatusega alustasime seitse aastat tagasi, poja idee see rohkem oli," lausus ema Maila Vink. "Kõige raskem on vast ebaküdooniate koristamine. Siis on riided ribadeks ja käed verised," lausus ta, vihjates tõsiasjale, et ebaküdooniad on okkalised nagu roosid.

"Kuna maad on vähe, kasvatame kultuure, mis suurt pinda ei nõua," lausus Rando Vink. "Turg on täitsa olemas: küüslauku ostavad teiste hulgas mõned suured restoranid, meie ebaküdoonia läheb muuhulgas siidritootjaile. Tähelepanu pöörame toorme väärindamisele."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles