Kuigi Moel ei toodeta enam kümmekond aastat piiritust, pidi Moe peenviinatehase ja Moe õllevabriku tegevjuht Liisa Luhaste avatud talu päevadel ikka ja jälle eitavalt vastama küsimusele "Kas piiritust ka müüte?".
Galerii: Moel küsiti kõige rohkem piiritust
Teine pöördumine oli Luhaste sõnul pigem soov kui küsimus. "Pakutakse ennast degusteerijaks," lausus ta muiates. "Degusteerida muidugi tuleb, aga kui seda tööna teha, siis on see väga raske ja vastutusrikas ülesanne."
Endise Moe piiritusevabriku territooriumil tegutsevad peenviinatehas ja õllevabrik ei klassifitseeru küll klassikalise talu mõiste alla, kuid avatud talu päevadel on külalisi võõrustatud juba mitu head aastat. Programmi hulka kuuluvad ekskursioonid muuseumisse ja tootmisruumidesse. Degusteerida sai kah, mõistlikkuse piires muidugi.
"Järge pole pidanud ja inimesi me üle ei loe, seega ei oska külastajate täpset hulka öelda," lausus Liisa Luhaste. "Kuna olime avatud ka laupäeval ja osa külastajaid on meil seega juba käinud, siis on raske võrrelda ka eelmise aastaga. Aga rahvast on palju: juba hommikul tuli kaks bussitäit, nüüd saabus veel üks. Lisaks omapäi liikuvad külalised."
Ettevõtete tagahoovis käib hetkel ehitus: vana viina- ja piiritusetehase hoone renoveeritakse muuseumiks. "Järgmisel aastal saame selle juba loodetavasti avada," ütles Liisa Luhaste. "Uudisena saame teatada, et meie kauaoodatud Eesti rukkist tehtud viski on valmis. Villima hakkame seda aga viinakuul ehk oktoobris, nagu vanasti tehti. Huvi selle toote vastu on suur, juba on pudeleidki broneeritud."