Terrorirünnakus sai viga kuus Eesti sõdurit

Andres Pulver
Copy
Eesti sõdurid Malis.
Eesti sõdurid Malis. Foto: Kaitsevägi

Esmaspäeva õhtul ründasid enesetaputerroristid autosse paigutatud omavalmistatud lõhkekehaga sõjaväebaasi Malis Gao linnas, kus teenivad Eesti, Prantsuse ja Mali kaitseväelased, ning lisaks Prantsuse ja Mali sõduritele sai haavata kuus operatsioonil Barkhane teenivat Eesti kaitseväelast.

Eesti kaitseväe juhataja kindralmajor Martin Heremi sõnul tagasid julgestus- ja turvameetmed selle, et kaotuseid pole. Enesetaputerroristide auto baasi jõudmist vältisid pääslasse rajatud tõkked.

Prantsuse vägede pressiesindaja kolonel Frederic Barbry sõnul rünnati Gaos asuva sõjaväebaasi Prantsuse poole sissepääsu.

Gao sõjaväebaasis teenivad jalaväerühma Estpla-30 ja rahvusliku toetuselemendi liikmed, kokku ligi viiskümmend kaitseväelast. Prantsuse armee juhitaval mässutõrjeoperatsioonil Barkhane on eestlaste ülesanne lisaks patrullimisele baasi julgeoleku tagamine ja kiirreageerimine.

Martin Heremi sõnul pole ükski rühmitus Gao sõjaväebaasi esmaspäevase terrorirünnaku eest vastutust võtnud, kuid tõenäoliselt oli selle taga ISIS.

“Kellega tegemist, ei tea, sest keegi pole vastutust võtnud. Selles piirkonnas tegutsevad kaks terrorirühmitust, üks on Al-Qaeda-meelne, teine on kohalik Daesh (ISIS, toim.), viimasel on kõige parem võimekus sellist rünnakut läbi viia,” rääkis kindralmajor Herem pressikonverentsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles