Algas Rannu–Kõrtsialuse kergliiklustee ehitus

Andres Pulver
Copy
Algas kergliiklustee ehitus.
Algas kergliiklustee ehitus. Foto: Viru-Nigula vallavalitsus

Sel nädalal alustati valgustatud kergliiklustee ehitamist Tallinna–Narva maantee äärde Rannu külast kuni Kõrtsialuse külakeskuse parklani.

Projektiga on ette nähtud parempoolse (Tallinna–Narva suunal) Rannu bussipeatuse likvideerimine ning selle toomine Rannu kohviku vastas paikneva veoautode puhkeala juurde. Selleks on ette nähtud korrastada puhkealal parkimine (markeeritakse veoautode parkimiskohad) ning on projekteeritud puhkeala parklasse bussipeatus koos platvormi ja laiendiga. Rannu bussiootepaviljon on ette nähtud paigaldada uude Rannu bussipeatusesse.

Veoautode puhkeala eraldussaare ja Tallinna–Narva maantee keskele rajatava eraldussaare kaudu juhitakse jalakäijad ohutumalt ühelt põhimaantee poolelt teisele. Põhimaantee keskele projekteeritud eraldussaare tõttu on ette nähtud ka põhimaantee katendi laiendamine koos uue teemärgistuse tegemisega.

Selle projektiga muudetakse kergliiklejate liikumine piki ja risti Narva maanteed oluliselt ohutumaks.

Ehitustöid teeb Nordpont OÜ ja omanikujärelevalvet Novica OÜ. Objekti valmimise tähtaeg on 15. oktoober. Ehitusobjekti maksumus on 249 000 eurot, millest 160 488 eurot kaetakse riigi kergliiklusteede toetusskeemist, ülejäänu tasub Viru-Nigula vald.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles