Turumajandus ja konkurents jõudsid Assamallasse (1)

Veiki Ojaperv
, suvereporter
Copy
Kahte toiduputkat eraldab ohtlikult tiheda liiklusega maantee. Sigimist-sagimist on märgata mõlema kioski ümbruses.
Kahte toiduputkat eraldab ohtlikult tiheda liiklusega maantee. Sigimist-sagimist on märgata mõlema kioski ümbruses. Foto: Veiki Ojaperv

Väikeses Assamallas käib suurem sagin kui mõne populaarse Rakvere söögikoha juures. Aastaid tegutsenud burgeriputkale tuli konkurentsi pakkuma Rakvere ärimees. Kahe toidukioski vahelt läheb läbi tiheda liiklusega Rakvere – Väike-Maarja maantee. Siin-seal on märgata kilkavaid lapsi, kes nii ühest kui ka teisest putkast maiustusi ostavad.

Assamallas kaks aastat Rita Kodukohviku nimelist toiduäri ajanud Margarita Köster sai möödunud nädalal teate, et kinnistu, kus peal ta siiamaani tegutsenud on, vahetas omanikku. Omanikuks sai Rakvere ärimees Hando Lööper, kes parklasse oma toidukäru püsti pani.

Margarita Kösteri sõnul oli tal kinnistu eelmise omanikuga suusõnaline kokkulepe, et kui ta ümberkaudset haljastust korras hoiab, võib ta oma väikest kohvikut parklas pidada. “Eelmise nädala teisipäeval sain teada, et kinnistu omanik vahetus, ning kolmapäevaks pidi plats puhas olema,” seletas Köster. “Mul ei ole mitte midagi vastu väita ja vimma ma ei pea, kuna kirjalikku lepingut mul ei olnud. Tegelikult ma teadsin juba ammu, et kinnistu on müügis, kuid ikkagi tuli teade ootamatult,” lisas ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles