Rakvere turva- ja noortekodu lapsed saavad abi

BNS
Copy
Lastefond aitab Rakvere lapsi.
Lastefond aitab Rakvere lapsi. Foto: Margus Ansu

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond jätkab heade annetajate toel Tudulinna asenduskodus ning Rakvere noorte- ja turvakodus viibivatele lastele psühholoogilise nõustamise ja terapeutilise toe võimaldamist, kattes aasta jooksul 16 000 euroga eripedagoog-logopeedi ja eripedagoog-nõustaja töö- ja transpordikulud.

MTÜ Maria ja Lapsed juhatuse liige ning asendus- ja turvakodu juhataja Karis Mugamäe nendib, et terapeutidega koostöö jätkamine on äärmiselt oluline. "Paraku pean kinnitama, et murekohad teenusel viibivate lastega lähevad aja jooksul vaid suuremaks. Oluliselt on süvenenud laste psüühilised haigused ja sellega kaasnevad käitumisprobleemid, millega tegelemine on äärmiselt raske," tõi ta välja. 

 Lisaks lastega tegelemisele paneb Tudulinna asenduskodu ja Rakvere noorte- ja turvakodu suurt rõhku ka personali toetamisele ja koolitamisele, et miljööteraapia põhimõtteid juurutada ning luua lastele sobiv keskkond kasvamiseks.

Lastefond on annetuste toel võimaldanud psühholoogilist nõustamist ja terapeutilist tuge Tudulinna asenduskodus elavatele lastele alates 2010. aastast ning Rakvere noorte- ja turvakodus alates 2017. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles