Nädala kaja: liikluses kisub kuumaks

Toomas Herm
Copy
Toomas Herm.
Toomas Herm. Foto: Virumaa Teataja

Lõppeval nädalal sai Virumaa politsei ehk Ida prefektuur mobiilse kiiruskaamera, mida korravalvurid sotsiaalmeedias “elukaks” nimetasid. See peab tõepoolest saama hirmuäratavaks elukaks. Aga ainult lubatud sõidukiiruse ületajatele.

Aastaid tagasi, kui paigaldati statsionaarsed kiiruskaamerad koos nende eest hoiatavate siltidega, olin veendunud, et nende kasutegur on väike. Eksisin.

Üllatavalt palju on neid, kel isegi hoiatusest hoolimata õnnestub sohvrite keeli kaamerasse sõita. Ärgem unustagem, et paljud kasutavad nutiseadmetes navigeerimisäppe, mis hoiatavad teel olevate kiiruskaamerate eest. Seega ületab mõni lubatud sõidutempot topelthoiatusest hoolimata.

Siin on kaks võimalust: kas juhid ei jälgi teemärke või on neil tõepoolest ükskõik. Sellised sohvrid on sama ohtlikud või isegi ohtlikumad kui roolijoodikud ja vähemalt teisel rikkumisel tuleks neilt mootorsõiduki juhtimise luba ära võtta.

Rõõmu tegi politsei avaldus, et mobiilsete kiiruskaamerate asukohta ei avalikustata. Loogiliselt võttes peaksid nende saagiks langema ka sohvrid, kes statsionaarse kiiruskaamera ees nunnunägu teevad ja pärast, nagu ütlevad sohvrid, lapatsi põhja vajutavad. Jääb üle vaid oodata, millal mundrikandjad meie maakonnas kihutajatele kuuma annavad.

Ka parkimisplatsidel, kus ruumi laialt, juhtub sageli plekimõlkimisi.

Võsu rannavalvur Uku märkis mõne päeva eest, et suvi alles algas.

Sel nädalavahetusel pidi temperatuur tõusma kuni kolmekümne kraadini ja üle selle. Palavus ei anna tööd mitte ainult rannavalvuritele, kes peavad toime tulema tuhandete rannamõnude nautijatega, vaid ka teiste eluvaldkondade esindajatele.

Ja jõudsingi sujuvalt tagasi liikluseni. Kuumad ilmad teevad inimesed loiuks, terviseriketest ei maksa rääkidagi. Statistika näitab, et sel ajal sagenevad liiklusõnnetused. Aga nagu luures öeldakse – oled hoiatatud, oled relvastatud. Jääb loota, et ehk sel nädalavahetusel midagi hullu ei juhtu.

Sel nädalal käsitleti Virumaa Teataja veergudel parkimisprobleeme Võsul. Palavusega tekivad need probleemid igas suvituspiirkonnas.

Ka parkimisplatsidel, kus ruumi laialt, juhtub sageli plekimõlkimisi. Suvituskohtades aga on kõikjal sõiduk sõidukis kinni. Mõlgi saamiseks või tegemiseks piisab ukse avamisest või mõnesentimeetrisest sõidust vales suunas. Seega kisub liikluses kuumaks nii parkides kui ka sõites.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles