Lasila mõisas oli päeva naelaks koorijuhi kontsert

Toomas Herm
Copy
Keio Soomelti kontsert Lasila mõisas.
Keio Soomelti kontsert Lasila mõisas. Foto: Toomas Herm

Kes täna pärastlõunal Lasila mõisa juurde sattus võis avatud ustest kuulda tuntud laule ja imestada, et kes seal nii hästi musitseerib. Repertuaar ei olnud kõige kergemate killast. Näiteks "Unustuse jõel" või "Sind otsides". Esimest teatakse rohkem Jaak Joala, teist Tõnis Mägi esituses.

Klaveri taga mängis ja laulis koorijuht Keio Soomelt, kes tuntud ka mitmete ürituste korraldajana. Mõisas asuvas Lasila põhikoolis on ta kolm viimast aastat andnud muusikatunde.

Kontserdi lõppedes nõudis paarikümnepealine publik plaksutades lisalugu. "Tegelikult mul lisalugu pole," tunnistas Soomelt ja lisas, et ta jättis igaks-juhuks ühe loo laulmata. Seega sai publik nõutud lisaloo.

Soomelti sõnul jäi ta publikuga väga rahule. "Enamik kuulajatest on ju tuttav," ütles ta ja lisas, et on varemgi Lasila mõisas kontserte andnud ja seal on kodune tunne.

"Väga hea," kommenteeris kontserti Virve Tallinnast ja avaldas kahetsust, et ei jõudnud päris alguseks kohale.

Kontsert oli üks osa külastusmängu "Unustatud mõisad" Lasila mõisakooli programmist. Kooli direktor Katrin Murakas rääkis, et mõis on selles mängus osalenud 13 aastat. Tänavu on ette nähtud neli külastuspäeva. Esimene oli juuli alguses ja seni on laekunud ainult positiivset tagasisidet. Esimesel päeval oli üks külastaja Austraaliast. Aga aastate jooksul on Lasila mõisakooli käinud külastusmängu raames imetlemas inimesi üle maailma.

Muraka sõnul on külastusmängus kindlad elemendid, mida peab täitma. Üks neist on kohviku olemasolu, kus peab kindlasti pakkuma majakooki. Tänavuse koogi nimi on "Taevalik nauding". Seda saab veel minna Lasila mõisasse nautima. Kel aga selleks võimalust ei ole, siis siin on mõisakoogi retsept:

Taevalik nauding

Ained

PÕHI

1 pakk (180 g) šokolaadi/klassikalisi küpsiseid, 75 g võid

KATE

800 g toorjuustu(toasooja)

200 g valget šokolaadi

100 g piimašokolaadi

1 pk (175 g) Domino küpsiseid

24 cm vormi puhul korruta ained 1,2-ga

Valmistamine

Purusta küpsised peeneks. Sulata või ning lisa küpsisepurule. Suru küpsisepõhi küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi(22 cm) põhjale.

Sulata šokolaadid veevannil. Mikserda toorjuust ning lisa(ise mikserdades) sulatatud šokolaad. Mikserda seni, kuni šokolaad on segunenud. Haki noaga küpsised väiksemateks tükkideks ning sega sisse toorjuustutäidisele. Aseta täidis küpsetuspõhjale ning lase külmas taheneda vähemalt 4 tundi. Serveerimisel võid peale raputada kakaopulbrit ja riivitud šokolaadi. Värsked marjad lisandiks kaunistavad mõisakooki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles