Kiri: peopiiritus Võsul

Viktor Trasberg
, TÜ majandusteooria dotsent
Copy
Kiri lugejalt.
Kiri lugejalt. Foto: Kamilla Selina Lepik

Võsul toimus järjekordne rannafestival. Oli palju rahvast ja meeleolu ülev. Aga nagu igal aastal, nii võtsid ka seekord massiline joomine, reostamine ja lagastamine väljaspool festivaliala üha suuremad mõõtmed.

Mul ei ole midagi selliste ürituste vastu, mis toovad Võsule kokku hulgaliselt noori inimesi. See on äge! Kannatan ära kaks ööpäeva üle küla kõmisevat muusikatümakat. Saan hakkama ka viietunnise veekatkestusega. Tahaksin aga rääkida asjadest, mis ei ole tolereeritavad.

Esiteks, üleüldine lagastamine väljaspool festivaliala. Kuigi üritus toimus piiratud alal, uppusid kogu rannaala, tänavad ja muu avalik ruum taara ja saasta sisse. Suudeti rikkuda enamikku Haljala valla heakorraeeskirja kuuenda peatüki punkte. Siit küsimused vallavalitsusele: missugused tingi­mused olid ürituse korraldajatele heakorra tagamiseks kehtestatud? Kas tõesti oli lubatud kogu rannaala, kergliiklusteid, tänavaid ja metsa­aluseid käsitleda kohana, kus võib heakorraeeskirju rikkuda? Mida tegi vald taararünnaku tõrjumiseks? Miks ei tagatud elementaarset heakorra kaitset väljaspool ürituse territooriumi?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles