Tugev palgakasv toetab jaemüügi suurenemist

BNS
Copy
Möödunud aasta teisel poolel palgafondi kasv taas kiirenes ning suurendas sellega ka tarbimist.
Möödunud aasta teisel poolel palgafondi kasv taas kiirenes ning suurendas sellega ka tarbimist. Foto: Sille Annuk

Swedbanki peaökonomisti Tõnu Mertsina sõnul toetab jaemüügi suurenemist tugev palgakasv.

Statistikaameti teatel suurenes jaekaubandusettevõtete müügitulu juunis eelmise aasta sama kuuga võrreldes püsivhindades kolme protsendi võrra 635 miljoni euroni.

Tööstuskaupade kaupluste müügitulu suurenes eelmise aasta juuniga võrreldes neli protsenti. Müügitulu suurenes viiel ja vähenes kahel tegevusalal. Enim kasvatasid oma müügitulu tekstiilitoodete, rõivaste ja jalatsite kauplused, kus müük suurenes aastaga 12 protsenti, teatas statistikaamet teisipäeval.

“Kuigi kahel viimasel kuul on müügitulu kasv aeglustunud, on selle aasta esimese poolaasta kaubandusettevõtete müügitulu mahukasv oluliselt tugevam kui eelmistel aastal ning on jõudnud ligi viie protsendiga taas kolme aasta taguse kasvu lähedale,” märkis Mertsina pressiteate vahendusel.

Kaubandusettevõtete müügitulu mahukasv aeglustus aastatel 2015–2018 ning suurenes möödunud aastal vaid protsendi võrra. Aeglustumise üheks olulisemaks põhjuseks oli Mertsina sõnul inflatsiooniga kohandatud palgafondi ehk makstud kogupalga kasvu aeglustumine. Möödunud aasta teisel poolaastal palgafondi kasv taas kiirenes ning suurendas sellega ka tarbimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles