Arvamusfestivali laval avaldavad mõtteid ka läänevirulased

Virumaa Teataja
Copy
Kunda päritolu Madis Vasser, kes end roheliseks virtuaalrealistiks nimetab, astub arvamusfestivalil üles mitmel korral.
Kunda päritolu Madis Vasser, kes end roheliseks virtuaalrealistiks nimetab, astub arvamusfestivalil üles mitmel korral. Foto: Erakogu

Arvamusfestival on arutelufestival Paide Vallimäel, kus vahetatakse mõtteid Eesti ühiskonnale ja inimestele olulistel teemadel. See toob kokku Eestist ja maailmast hoolivad inimesed eri kogukondadest, et läbi tasakaaluka arutelu luua paremat arusaamist iseendast, teineteisest ja maailmast.

Paides 9. ja 10. augustil toimuva seitsmenda arvamusfestivali juhtmõte on tulevik, seda igas mõttes: arutletakse kliima, väärtuste, perekonna, poliitika, hariduse, töö, julgeoleku, tehnoloogia ja paljude muude valdkondade tuleviku üle.

Arutelus teemal “Kes päriselt õpetab – õpetaja või in­fluencer?” kõneleb teiste hulgas Haljala keskkooli õpetaja Martin Pent. Eesti Rohelise Liikumise huvikaitseekspert Madis Vasser võtab sõna vestlusringis, mille teema on “Elu vajab elamist, aga kliima päästmist. Millised võimalused on kodanikul kliimapoliitika mõjutamiseks?”.

Madis Vasseri juhtida on ka häkaton teemal “Majanduskriis ei ole tasaareng – häkime ökonoomikat”, kus tutvustatakse lühidalt tasaarengu peamisi põhimõtteid.

Rakvere neiu Kristin Siil, noorte algatatud liikumise Fridays For Future eestvedaja Eestis, astub dialoogi president Kersti Kaljulaidiga, kui käima läheb vestlus pealkirjaga “Kliimadialoog presidendiga. Tulevik on tänaste täiskasvanute kätes”, milles noored aktivistid esitavad oma ootusi presidendile.

Viimasel ajal väga palju kõneainet pakkunud perevägivalla teemalist arutelu “Miks Eesti peredes on nii palju vägivalda?” juhib poliitik Marko Pomerants.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles