Juulikuu mure: jäätmekeskus haisutab Rakvere elurajoone

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Lääne-Viru jäätmekeskus linnulennult. Foto vasakus servas on raiesmik, mille asemel oli enne metsatukk, mis kaitses linna halva lõhna eest.
Lääne-Viru jäätmekeskus linnulennult. Foto vasakus servas on raiesmik, mille asemel oli enne metsatukk, mis kaitses linna halva lõhna eest. Foto: Ain Liiva

Lääne-Viru jäätmekeskuse tegevjuht Priit Raamat ei saa muud teha kui Rakvere Rägavere tee ja Linnuriigi piirkonna elanikelt mõistmist ning väljakannatamist paluda. Asjaolude kokkulangemine viib juba mitmendat suve selleni, et linnaosadesse levib jäätmekeskusest tulev hais.

Rägavere teel elavad inimesed väidavad, et see olevat košmaar, millist haisu nad juulikuu mõnedel päevadel pidid taluma. “Kõik haiseb, kinnised aknad ka ei aita. Õue kuivama pandud pesu haiseb, ise hakkad haisema, kui õues pikalt viibid,” rääkis Toivo.

Kõnealust haisu tuleb Lääne-Viru jäätmekeskuse territooriumilt ja linna levib see kindla tuule suuna korral. Eriti hulluks läheb aga olukord suvel. “Möödunud juulis oli sama lugu,” kinnitas Toivo. “Haiseb ka teistel suvekuudel, kuid mitte nii hullusti. Kõige rohkem lehkab siis, kui nad seal linna reovett komposteerivad ja segavad. Talve kohta nii väga kurta ei oska, aga siis pole inimesed õues ka, nii et võib-olla ei pane lihtsalt tähele.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles