“Maratoninimesed” jõuab ekraanile

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ööjooks Rakvere tänavatel.
Ööjooks Rakvere tänavatel. Foto: Meelis Meilbaum

Rakvere Teatrikinos esilinastub 26. detsembril uus dokumentaalfilm "Maratoninimesed". Filmi näidatakse kell 15, 16.15 ja 17.30. Viimasel seansil kell 17:30 räägib filmi loomisest ja vastab vaatajate küsimustele filmi autor Jaanus Lekk.

MTÜ Rakvere Maraton korraldas 10. juunil 2011 Rakveres ainulaadse spordisuurürituse “Ööjooks”, millest võttis osa üle 2000 tervisespordi harrastaja ning professionaali Eestist ja kaugemaltki. Pea aasta jooksul jälgis Jaanus Leki kaamera korraldajate tegemisi, nende tipphetki ja tagasilööke. Dokumentaalfilm “Maratoninimesed” püüabki seda protsessi vaatajateni tuua.
“Mulle tundub, et suurürituse ettevalmistamine on nagu maraton, mille läbimine kollektiivselt annab parema tulemuse,” arvab Jaanus Lekk. “Igapäevases elus seame endile ikka eesmärke. Vahel pettume, kui ei õnnestu saavutada soovitut, ning rõõmustame, kui kukub välja suurepäraselt.”
“Maratoninimeste” režissöör, operaator ja monteerija on Jaanus Lekk, tootja RRG videostuudio.
62 minuti pikkuse filmi muusikaline kujundus on ansamblilt EIK.
Filmi valminmist toetas Eesti Kultuurkapital.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles