Rahva mure mõjus: Viru-Nigulasse saabus kiirustabloo

Anu Viita-Neuhaus
Copy
01.08.2019. Eesti, Lääne-Virumaa. Viru-Jaagupi FOTOL: Viru-Jaagupi Kiiruse tabloo, päevapilt FOTO: Vladislav Musakko/Virumaa Teataja/Postimees Grupp AS
01.08.2019. Eesti, Lääne-Virumaa. Viru-Jaagupi FOTOL: Viru-Jaagupi Kiiruse tabloo, päevapilt FOTO: Vladislav Musakko/Virumaa Teataja/Postimees Grupp AS Foto: Vladislav Musakko

Viru-Nigula inimesed olid juba mõnda aega hädas sellega, et nende koduõuel ei tahtnud veoautojuhid kuidagi kiirust maha võtta. Inimesi ärritas, et autojuhid kihutasid külast lihtsalt läbi, hoogu ei vähendatud ei parkimisplatsi lähedal ega poe juures, ka ülekäigurajast ei tehtud väljagi. Kohalikel sai kõrini ja nad otsustasid kirjutada projekti, et saada külla kiirustabloo.

MTÜ Aasukalda Maa- ja Merepäästekomando inimesed võtsid kiiruskaamera oma südameasjaks. Seljad pandi kokku Viru-Nigula vallavalitsusega.

Selle nädala kolmapäevast alates võivad tublid inimesed rahulikumalt hingata – Tallinna–Narva maantee poolt Pada ristist Viru-Nigulasse sõitjaid ohjab tabloo.

MTÜ Aasukalda Maa- ja Merepäästekomando juhatuse liige Marge Zaidullin ütles, et toetust taotleti kogukondliku turvalisuse maakondlikust toetusvoorust ja kohaliku omaalgatuse programmist. Kogu projekti maksumus oli 8000 eurot.

Viru-Nigula vald toetas projekti 2500 euroga.

Viru-Nigula vallavanem Einar Vallbaum: “Viru-Nigula vald loomulikult toetab kogukonna turvalisust Viru-Nigula vallas.”

Kohalikud ütlesid, et tehtu mõju oli näha juba järgmisel hommikul, kui liiklejad pidasid 50-kilomeetrisest tunnikiirusest kinni. Kuid see pole veel kõik. Liiklejate korrale kutsumiseks on plaanis paigaldada veel üks kiirustabloo teisele poole Viru-Nigula alevikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles