Rakvere gümnaasiumi filmifestival suundub tagasi juurte juurde

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Rakvere gümnaasiumi filmifestival ootab ägedaid linateoseid.
Rakvere gümnaasiumi filmifestival ootab ägedaid linateoseid. Foto: Reti Kokk

Rakvere gümnaasiumi filmifestival kutsub taas noori filmitegijaid saatma festivalile oma lühifilme. Festivalist osavõtjad jagatakse kahte kategooriasse: kuni 19-aastased õpilased ning kuni 26-aastased tudengid.

Maksimaalselt 20 minuti pikkuseid lühifilme oodatakse 1. detsembri südaööni. Filmi sisu ja žanri osas piiranguid ei ole. Oodatud on ka võõrkeelsed linateosed, kuid sel juhul peavad neile olema lisatud eestikeelsed subtiitrid. Saadetud filme hindab eelžürii, kelle valiku põhjal pääseb finaali mõlemast kategooriast viis filmi. Finaalis linastuvaid teoseid hindab seitsmeliikmeline oskuslik põhižürii ja mõlema kategooria parimad pärjatakse uhkete auhindadega.

Selleaastase filmifestivali toimumise eest hoolitsevad uued peakorraldajad Margareth Villers, Miina Roost ja Katariina Parkja.

"Lisaks meile on tervikuna meeskonnas palju uusi nägusid, seega saab olema väga huvitav ja põnev teekond. Kuid juba hetkel on tunda, et seltskond on tegus ning pulbitseb töötahtest ja värskendavast energiast," sõnas Miina Roost.

Filme saatma julgustatakse kõiki noori. "Usume, et Rakvere gümnaasiumi filmifestival on noorte jaoks parim stardipakk, mille abil ajada filmimaastikul juured alla ning saada tagasisidet professionaalselt žüriilt," lausus Katariina Parkja.

Tuleval aastal teeb filmifestival kummarduse oma minevikule ja kunagistele eestvedajatele. Teemaga "Juurte juurde" meenutatakse festivali algusaegu ja juureldakse elu muutumise üle ajas. Margareth Villers ütles, et filmifestivali moto on olnud aastaid "Suured asjad saavad alguse väikestest". "Sel aastal juurdlemegi selle tunnuslause üle sügavamalt. Proovime inimesi panna mõtlema sellest, kuidas saavad mingid asjaolud või sündmused esmase tõuke, et kasvada viljakandvateks puudeks ning miks jätame mõnikord noored, juuri alla ajavad puud ja taimevõsud kastmata," lausus Villers.

2020. aasta Rakvere gümnaasiumi filmifestival algab 3. veebruaril ning lõpeb 8. veebruari õhtul toimuva finaalüritusega.

Rakvere gümnaasiumi filmifestival on igaaastane meeliköitev noorte korraldatav sündmus, mille ajalugu viib tagasi 2000. aastatesse. Aastate jooksul on festival kasvanud vabariiklikult tuntud omanäoliseks elamuste nädalaks, mille külastajate arv küündib poole tuhandeni. Käesoleva aasta festivali finaalõhtule elas otseülekande vahendusel kaasa üle 1500 filmisõbra siin- ja sealpool merd.

Rohkem infot leiab Rakvere gümnaasiumi filmifestivali kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles