Elektrikatkestus muutis Rakveres kergliiklustee kottpimedaks

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Vinni vald lubas Rakvere-pajusti kergliiklusteeäärsed laternad põlema panna augustis.
Vinni vald lubas Rakvere-pajusti kergliiklusteeäärsed laternad põlema panna augustis. Foto: Meelis Meilbaum

Esmaspäeva õhtul avastas üks kergliikleja end Rakvere ringtee ääres ja seal kalmistu kõrval edasi kulgeval teel täielikust pimedusest, sest ei kergteel ega Lilleoru tänaval ei töötanud valgustus.

“Avastasin, et ringteeäärne kergliiklustee oli kella 23 ajal pime nagu öö,” rääkis ta. “Kergliiklustee selles osas, mis jääb Rakvere valla territooriumile, lambid kenasti põlesid, aga linnale kuuluv lõik ja ka Vinni valla territooriumile jääv kergliiklustee osa oli pime mis pime. Sellesse kottpimedusse jäi muide ka järsk ja ohtlik laskumine Tõrma kalmistu kõrval ning Lilleoru tänava kõnnitee, kus on samuti laskumine. Kas Rakvere linn ja Vinni vald hoiavad kergliiklustee valgustuse arvelt tõesti raha kokku?” küsis teel kõndinud inimene.

Rakvere abilinnapea Neeme-Jaak Paap ütles, et tegemist on tehnilise rikkega, mis kõrvaldatakse esimesel võimalusel. Kolmapäeva hommikul töötas igatahes kogu kõnealuse piirkonna tänavavalgustus, küllap siis otsitigi riket ja likvideeriti seda.

Selgus aga, et Vinni vald hoidiski kergliiklusteed pimedana, lootes loomulikule valgusele.

“Vinni vald planeeris augusti algusega tuled taas põlema panna, kuid eks sõltub ilmastikust, võib juhtuda, et läidame varem,” ütles vallavanem Rauno Võrno teisipäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles