Eestis süüakse rohkem liha kui toodetakse

Laagerdunud veisekaelatükid.

FOTO: Arved Breidaks

Elanikkonna tarbitud lihast toodeti möödunud aastal Eestis 67 protsenti, kõige paremini on toidulaud varustatud kodumaise veiselihaga, kehvem on seis linnulihaga, teatas statistikaamet.

Mullu toodeti Eestis 76 900 tonni liha, sealhulgas 41 900 tonni sealiha, 19 300 tonni linnuliha ja 12 500 tonni veiseliha.

Liha ja toodetes sisalduva liha import on suurenenud 19 protsenti. Kuigi ka eksporditi rohkem, on ekspordi ja impordi vahe märgatavalt kasvanud. Imporditavad kogused on pea poole suuremad kui eksporditavad.

Kõige rohkem toodi Eestisse linnuliha, mis jõudis siia peamiselt Soomest, Leedust ja Taanist. Sealiha imporditi põhiliselt Saksamaalt ja Poolast, kust tuli ka valdav osa veiselihast. Suurem osa lamba- ja kitseliha jõudis Eestisse aga märksa kaugemalt – Uus-Meremaalt ning samuti Hispaaniast.

Tagasi üles