Juhtkiri: mis meid kuulsaks teeb?

Virumaa Teataja
Copy
Virumaa Teataja.
Virumaa Teataja. Foto: Meelis Meilbaum

Nädalavahetusel keerles Rakvere valla piiri mööda suur hulk kodaraid: käimas oli rattamatk “Kirju liblika suvi”. Sest vallal on liblika kuju. Ning see avastus kinnitas vallale uue, romantilise näo. Ja matkast üksi oli veel vähe – õhtupimeduses vesteti putukaist jutte ja meelitati kohale ööliblikaid. Nii on siis, kui oma kodukohale leitakse nägu.

Neli aastat on Aseris koos käinud ebahariliku muusika tegijad ning kohe on käes kaheksas Mahu pilliroofestival – Viru-Nigula vallas tehakse isesorti asju küll.

Eduard Vilde paistel soojendab juba ammu käsi Vinni vald. Vilde-nimelist auhinda antakse välja just seal ja kirjandussõpradele seostub Vinni nimi Vildega. Nagu Väike-Maarja vald Georg Lurichiga. Korraldatakse rammumehe võistlust Georgi Kange. Lurichi monument on objekt, mille ees tehakse pilti. Koolilõpetajad algatasid vägimehe kujule lindi kaela sidumise tava. Lurich kõnetab. Valla meenedki on seotud Lurichiga: temaatilised kõrvarõngad, rammuleib ja muudki.

Haljala valla tunnusmärkidele mõeldes pole vaja ka kurja vaeva näha: Võsu võrdub rand ning Käsmu võrdub Viru Folk. Kadrina uhkus on IT- ja nutifestival CADrina, juba 2010. aastal alguse saanud võistlusürituste sari. Finaalsõu avaetenduses osaleb pea terve kool, õhtu lõpetab tipptasemel kontsert.

Tapa vorstifestivali tänavu ei toimu. On vaid linnapäevad. Vorstifestival uppuski juba nende sisse ära ja muutus linnapäevade päevakorrapunktiks.

Nüüd peab Tapa hakkama otsima uut tunnusüritust. Või kas peab? Head asjad leiavad hea omaniku ise üles, ehk ei peagi tingimata punnitama ...

Maakonnakeskusega on asjad aga isemoodi. Tunnuslause “Väge täis!” kehtib, aga sobis see niikaua, kuni siin sündis kõvu asju: linna tundis iga rokisõber, kui selle pani rappuma Green Christmas, linna nimetati Rockvereks ja see oli vägev. Siis saabus punklaulupidu ja Venemaa telekanalgi kiirustas kohale. Peamiselt musta riietunud koorilauljad ja publik olid tõesti väge täis. Kadus seegi. Loodi meeste tantsupidu. Testosteroonirikas trall! Rammu oli kõvasti ja kuulsustki hakkas tulema. Kuid seegi ununeb ja enam ei tea, mis asi siin linnas siis väge täis on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles