Naaberkülad korraldasid Raekülas meeleoluka mõõduvõtu

Virumaa Teataja
Copy
Pandivere ja Raeküla võistlejad on külade päeva mõõduvõtul ametis naelte paku sisse löömisega.
Pandivere ja Raeküla võistlejad on külade päeva mõõduvõtul ametis naelte paku sisse löömisega. Foto: Heili Tammus

Väike-Maarja valla kuue naaberküla elanikud pidasid Raekülas igaaastast külade päeva, kus jagus nii lõbusaid sportlikke mõõduvõtte kui ka tantsulusti.

Tavapäraselt olid lisaks võõrustajale ja ühtlasi eelmise aasta külade päeva võitjale Raekülale esindatud Eipri, Avispea, Pandivere, Rastla ja Triigi külade elanikud. Üritust tulid kaema ja selles kaasa lööma samuti külaelanike sõbrad ja teised huvilised, ühtekokku üle 170 inimese. Kahel eelmisel korral on osalejate arv jäänud jäänud 120–130 kanti.

Kuuest külast kõige väiksema rahvaarvuga Raeküla esindajatele pakkusid tuge paljud endised külaelanikud.

Rändkarika viis seekord endaga kaasa kuuest konkurendist suurima elanike arvuga Triigi küla. Varem on kangeima küla tiitli koju viinud väiksemad Rastla ja Raeküla.

Päevajuhi Edgar Tammuse eestvedamisel võeti tavapäraselt mõõtu meeleolukatel võistlusaladel, milleks oli kummikuvise, pakkudesse naelte löömine, tooreste munade viskamine nii, et need terveks jääksid. Samuti selgitati paremad jalgratta aeglussõidus, korvpalli rõngasse viskamises, tennisepalli suure ragulkaga täpsusviskamises (mäng "Kurjad linnud"), kehakeeles sõnade seletamise mängus (Alias) ning küladevahelises mälumängus "Kuldvillak".

Lisaks sportlikule ajaviitele oli külade päeval avatud väike laat, kus sai soetada mitmesuguseid küpsetisi ja kohalikku käsitööd ning kehakinnituseks pakuti suppi. Tantsulusti tõi päeva tantsuselts Tarapita Väike-Maarjast, kes haaras rahva ka ühistantsudesse.

Kuue küla rändkarikaga lahkunud Triigi küla kõrval jagus kingikotte ka teistele osalejatele. Nii oli näiteks Pandivere ja Triigi külaga seotud ajakirjanik ja kommunikatsiooniekspert Raul Rebane pannud loosiauhindadena välja mitu toredat raamatut, nagu värviraamat "Eesti tähtsad asjad", tema enda kirjutatud ja tõsielul põhinev "Võimalik” ning koos kettaheite olümpiavõitja Gerd Kanteriga kirja pandud "Gerd Kanter. 15 sammu võiduni".

Külade päeva korraldas Eipri Külaselts koos eelmise külade päeva võitja Raekülaga. Toreda tavana osalesid organiseerimistöös ja arutasid eelnevalt kogu ürituse kava läbi kõigi kuue küla esindajad. Ettevõtmist rahastati kohaliku omaalgatuse programmi vahenditest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles