Õnnetut armastajat mänginud Raido Parvet tabas seekord hoopis õnn

Isabella Lahtvee
, suvereporter
Copy
Fotol on paremal näitlejapreemia saanud Lea Pallon Ilona rollis, vasakul Läsna Teatri raudvara Ida Norvaiš Niskamäe vanaperenaise Loviisa rollis.
Fotol on paremal näitlejapreemia saanud Lea Pallon Ilona rollis, vasakul Läsna Teatri raudvara Ida Norvaiš Niskamäe vanaperenaise Loviisa rollis. Foto: Kaisa Nele Hendla

Reedel, 2. augustil toimus Räpinas kolmepäevane XIX külateatrite festival, millest võttis osa 30 truppi 31 etendusega. Festivalil osales ka Läsna Teatri trupp, kel täitus tänavu 20. tegevusaasta. Läsna Teater etendas näidendit “Niskamäe naised”. Kohe kui festival välja kuulutati, otsustati seal end proovile panna. Seekordses trupis ei mänginud eriti noori, ent kaasa elama sõitsid festivalile nemadki.

“Meile tuli laureaaditiitel. Otsustajad olid žüriiliikmed Margus Mikomägi ja Toomas Lõhmuste. Veel saime eripreemia eheda põhjamaise atmosfääri loomise eest, kuna see Soome tükk olevat väga ajastutruu olnud.

Lisaks said kaks meie näitlejat, Lea Pallon ja Raido Parve preemia tubli näitlejatöö eest,” rääkis Ene Pihol, teatritrupi lavastaja. Trupile oli suureks abiks ka oma küla inimene Ülle Lichtfeldt, kes aitas näidendit veelgi paremaks muuta.

Näitlejapreemia saanud Raido Parve sõnas: “Pean tunnistama, et mu selleaastane roll väga eelmistest ei erinenud, olen Läsnal nüüd pea neli aastat trupis mänginud ja mulle on peale ühe erandi jäänud sellised õnnetu armastaja rollid, kus minu tegelane kedagi väga armastab, aga ei saa.

Näiteks Katku Villu või tükis “Ma armastasin sakslast” Oskar. Roll iseenesest ei olnud raske, kuna meil on hea trupp, kõik toetavad üksteist ja annavad nõu.

Lea Pallon, kes mängis Ilonat, on mu lavapartner olnud ka kahel varasemal etendusel ja meil on tekkinud usaldus. Kui lavapartner on hea ja kindel, siis on mugav,” nentis Parve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles