Pandivere peretalud lõid uksed valla

Margus Martin
, reporter
Copy
Nii palju rahvast, kui kogunes laupäeval Pärt-Jaagu kamatalu muldpõrandaga rehetaresse ansamblit Naised Köögis kuulama, polnud seal varem nähtud. Seni kõvemaks konkurendiks on olnud vaid üks saja inimesega pulmapidu.
Nii palju rahvast, kui kogunes laupäeval Pärt-Jaagu kamatalu muldpõrandaga rehetaresse ansamblit Naised Köögis kuulama, polnud seal varem nähtud. Seni kõvemaks konkurendiks on olnud vaid üks saja inimesega pulmapidu. Foto: Piret Lankots

Kuuendat aastat korraldatud Pandivere peretalude päeval piirkonna talumajapidamised ja külastuskohad läinud laupäeval huviliste vähesuse üle kurtma ei pidanud.

Sündmuse üks eestvedajaid Marju Metsman lausus, et ehkki põhjalikum kokkuvõtete tegemine seisab veel ees, võib esialgse tagasiside põhjal lugeda toimunu kordaläinuks. “Tundub, et õnnestus hästi, sest sellel aastal oli ka uudseid asju,” lausus ta.

Metsmani sõnul oli põnev just see, et peretalude külastamise kõrval on võetud suund eri külastuskohtade tutvustamisele, mille hulgas olid näiteks Emumäe muuseum, Salla seltsimaja ja näkiuurimiskeskus. “Paljud tulid kohale ikka päris kaugelt, Eesti eri nurkadest, sest soovisid siin kandis saada tervikliku päeva,” lisas ta.

Menukaid peretalusid oli palju, üheks popimaks osutus Salla küla Pärt-Jaagu kamatalu, mille rehetares toimus kirsina tordil umbes 150 inimesele ansambli Naised Köögis kontsert. Kokku avas uudistajatele uksed 14 Pandivere piirkonna peretalu ja külastuskohta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles