Poom tühjendas Soome rallil puu ubinatest

Margus Martin
, reporter
Copy
Roland Poom ja Ken Järveoja nautisid Soome rallil kodumaalt saabunud fänniarmee toetust ja raja ääres lehvinud sinimustvalgeid lippe samavõrd, kui MM-sarja WRC klassi liidrid Ott Tänak ja Martin Järveoja.
Roland Poom ja Ken Järveoja nautisid Soome rallil kodumaalt saabunud fänniarmee toetust ja raja ääres lehvinud sinimustvalgeid lippe samavõrd, kui MM-sarja WRC klassi liidrid Ott Tänak ja Martin Järveoja. Foto: Ray Põder

Rakvere rallisõitja Roland Poom ja tema kaardilugeja Ken Järveoja said Soome rallil hulgaliselt emotsioone. Kogeti nii rõõmu kui ka masendust, kuid nagu on kombeks öelda – lõpp hea, kõik hea. Ralli kulmineerus meeste jaoks Junior WRC klassis poodiumikohaga.

Nagu mainitud, jagus läbielamisi Poomile ja Järveojale kuhjaga. Mõneti ettevaatliku alguse järel, kui püüti kindlalt limiteeritud rehvivaliku tõttu teha pisut rehvitaktikat, tõstsid mehed katse katse järel kiirust.

“Päris palju toimus ja juhtus kogu aeg,” tunnistas Roland Poom. Pisut tagasihoidlikuma alguse järel neljapäevasel testi- ning esimesel võistluskatsel asuti reedel päeva esimeses pooles peale legendi kontrollimist samade katsete korduval läbimisel juba tempot tõstma. Selle tulemusena näidati poodiumiväärilisi aegasid ning kerkiti kohe ka pingereas. Esimese päeva kaheksas koht vahetati teise päeva kümne kiiruskatse järel neljanda positsiooni vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles