Kirjanduslik toidufestival kutsub Muuga mõisa kirjanduslikku kohvikut avama

Toomas Herm
Copy
Muuga mõis.
Muuga mõis. Foto: Tairo Lutter

24. augustil toimub Muuga mõisas kirjanduslik toidufestival “Sõna ja soustiga”, kus üheks päevaks avatavad kirjanduslikud kohvikud pakuvad head-paremat, mida kohvikupidajad on eesti ilukirjandusest leidnud ja oma toiduvalikusse pannud.

Lisaks söögile-joogile avaneb publikul kell 11 algaval kirjanduspeol võimalus kuulda ja oma silmaga näha kohale tulnud kirjanikke, nendega vestleb kirjandusloolane Jaak Urmet. Meeleolukat mälumängu A. H. Tammsaare, Virumaa ja Eduard Vilde kirjandusauhinna žüriide vahel juhib Contra. Muusikalisi vahepalu pakuvad Andrus Albrecht ehk Bonzo, ansambel Viru-Nigula Mehed, Muuga kapell. Toimuvad mõisa tutvustavad ekskursioonid. Festivalipäeva lõpetab tumeromantika kontserdiõhtu.

Eesti ilukirjandusest on võimalik leida kirjeldusi toitudest igale maitsele ja viiteid neile, samuti kirjeldatakse raamatuis suhtumist toitu ja söömisse, seda, kuidas toiduga seotud sündmused paljastavad ühiskonna muresid, arusaamu ja uskumusi. Kirjanduslikke kohvikuid saab registreerida Vinni valla kodulehe vahendusel. Kohviku avamisest huvitatutele toimub Muuga mõisas infopäev 13. augustil kell 15.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles