Nevolihhin ja Mülla aitasid Eesti kergejõustikukoondist

Margus Martin
, reporter
Copy
Kelly Nevolihhin (paremal) on üks kahest Lääne-Viru sportlasest, kes esindab Eesti koondist Euroopa võistkondlike meistrivõistluste teises liigas Horvaatias.
Kelly Nevolihhin (paremal) on üks kahest Lääne-Viru sportlasest, kes esindab Eesti koondist Euroopa võistkondlike meistrivõistluste teises liigas Horvaatias. Foto: Marko Mumm

Rakvere kergejõustikuklubi ViKe sportlased Kelly Nevolihhin ja Marleen Mülla esindasid Eesti koondist laupäeval alanud Euroopa võistkondlike meistrivõistluste teise liiga jõuproovil Horvaatias Varaždinis.

Mülla saavutas teivashüppes tulemusega kolm meetrit ja 85 sentimeetrit viienda koha. See andis Eestile punktitabelisse kaheksa punkti. Nevolihhin tegi kaasa 800 meetri jooksus, mille lõpetas ajaga 2.08,79 seitsmendana ning teenis koondisele kuus punkti.

"Võistlus oli, ütleme nii, et okei, jooks oli üks suve parimaid. Hüpetes on veel arenemisruumi, paar nüanssi vajavad parandamist. Ootan kõrgemaid lende. Küll tulevad," kommenteeris Marleen Mülla.

Tingimused on meie sportlaste jaoks Horvaatias harjumatud. Kelly Nevolihhini sõnul valitseb korralik kuumus, päeval oli ainuüksi varjus sooja 33 kraadi. "Nii kuumaga polnud varem jooksnudki," lausus ta. Enda jooksuga välejalg rahule ei jäänud. "Kuumus tegi jalad päris pehmeks ja jäin esimesel ringil karpi ka, seetõttu oli esimene ring aeglane. Aga lõpusirgel jaksu oli ja võitlesin mõned kohad tagasi," tähendas ta.

Pühapäeval võistleb Kelly Nevolihhin Eesti eest veel 1500 meetri jooksus. 

Esimese päeva järel on suurema osa oma tugevamate atleetidega võistlev Eesti tosina riigi hulgas liider: kahekümne ühe alaga on kogutud 185 punkti. Sloveenial on teisena 179 ja Lätil kolmandana 165 punkti. Pühapäevasel, teisel võistluspäeval ootab ees veel üheksateist ala.

Võistkondlikud Euroopa meistrivõistlused on toimunud seni iga kahe aasta tagant. Praeguses formaadis võisteldakse sellel aastal viimast korda neljas liigas, milleks on super-, esi-, teine ja kolmas liiga. Järgmisest aastast reformitaval võistlusel jääb alles ainult kaheksa riigiga esindatav superliiga.

Vaata EM-i teise liiga avapäeva videokokkuvõtet siit ja kõiki resultaate siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles