Tosinas Viru Folk: Käsmu uimastati Iiriga

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Kui Viru Folgi korraldaja Peep Veedla ütles, et Jumal armastab Iirimaad, siis folgipidu näitas, et ka rahvahulk armastab Iirimaa muusikat.
Kui Viru Folgi korraldaja Peep Veedla ütles, et Jumal armastab Iirimaad, siis folgipidu näitas, et ka rahvahulk armastab Iirimaa muusikat. Foto: Ain Liiva

Reedest pühapäevani oli folgimeelsetel võimalus pidutseda väikeses Käsmu kaptenikülas Iirimaa moodi. 12. Viru Folk kulges päikselises rütmis: laval olid tegijad ja rahvast oli murdu. Kiitsid kõik: sellist folgipidu pole varem olnud!

Eile pärastlõunal oli Viru Folgi korraldajal ja südamel Peep Veedlal tegemist: mahti puhata polnud olnud, kuid hing, see oli rahul. Iga pidu, isegi kõige võimsam, saab kord otsa ja nüüd oli vaja festivalialal toimetada.

Esmaspäeva varastel hommikutundidel saadeti lennukile seltskond iirlasi, aga enne seda tantsiti ja lauldi veel hooga. “Kui iirlased on seltskonnas, käib pidu hommikuni,” sõnas Veedla. Päev pärast folki korjati asju kokku, koristati platsi ja võeti maha lava.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles