Peaminister kohtus kuninglike husaaridega

Toomas Herm
Copy
Peaminister Jüri Ratas kohtus Tapal Ühendkuningriigi kaitseväelastega.
Peaminister Jüri Ratas kohtus Tapal Ühendkuningriigi kaitseväelastega. Foto: Jürgen Randma

Peaminister Jüri Ratas külastas täna Tapa sõjaväelinnakut, et kohtuda NATO lahingugrupi koosseisus teenivate Ühendkuningriigi kaitseväelastega. Kuninglikest husaaridest koosnev rügement andis valitsusjuhile ülevaate oma varustusest ja tegevusest Eestis.

Ratase sõnul sai ta Eesti ja Ühendkuningriigi tihedale partnerlusele ja koostööle kinnitust möödunud nädalal Suurbritannia peaministri Boris Johnsoniga kohtudes. "Eesti seisukohalt on liitlaste kohalolek Balti regioonis äärmiselt oluline ning me teeme endast kõik oleneva, et olla brittidele kui kõigile teistele liitlastele suurepärane võõrustaja. Nii Londonis kui ka täna Tapal kuuldu põhjal võime olla kindlad, et see nii ka on," sõnas peaminister.

"Sel suvel olime tunnistajateks erakordsele perioodile, kui samaaegselt viibisid Eestis Ühendkuningriigi maa-, mere- ja õhuväe üksused," jätkas Ratas. "Ühelt poolt näitab see brittide muljet avaldavat panust ja pühendumust, teisalt saadab aga selge sõnumi: 70-aastaseks saanud NATO on ühtne, kollektiivkaitse raudne ning Eesti kaitstud ja hoitud."

Eestis paikneva NATO lahingugrupi juhtriigiks on Ühendkuningriik, kelle panuseks on ligi 800 kaitseväelast, tankid Challenger 2 ja lahingumasinad Warrior. Lisaks kuuluvad praegu lahingugruppi Prantsusmaa ja Island.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles