Ööjooksu korraldaja: operatiivsõidukid peavad pääsema ja pääsevad läbi

Margus Martin
, reporter
Copy
Ööjooksu korraldajad teevad kõik endast sõltuva, et õhtuhämaruses toimuv võistlus kulgeks turvaliselt nii osalejate kui ka jälgijate jaoks.
Ööjooksu korraldajad teevad kõik endast sõltuva, et õhtuhämaruses toimuv võistlus kulgeks turvaliselt nii osalejate kui ka jälgijate jaoks. Foto: Ain Liiva

Laupäeva hilisõhtul Rakveres toimuva Viking Line Eesti Ööjooksu puhul väljastatud liikluskorralduse muutmise ja tänavate ajutise sulgemise load on nõuetekohaselt kooskõlastatud linnavalitsusega, sedastas ööjooksu korraldaja Marko Torm.

"Ekstreemolukordade puhul on elementaarne, et operatiivsõidukid peavad pääsema ja pääsevad läbi," rääkis Torm ja lisas, et nii nagu suurürituste puhul on ikka tavaks, taotletakse sellistel puhkudel omavalitsuselt avaliku ürituse korraldamise ning tänavate sulgemise luba.

Ööjooksu korraldajatel on vajalikud load olemas ja liiklust piiratakse nende alusel oluliselt alates laupäeva õhtul kella 21-st kuni pühapäeval kella 00.30-ni.

Marko Torm märkis, et juhul kui tekib olukord, kus mõnel linlasel on vaja ekstreemses olukorras ilmtingimata pääseda võistluse toimumise ajal oma sõidukiga läbi suletud ala, siis langetab sellekohase otsuse turvatöötaja või liikluse suunaja, kes peab omakorda lähtuma konkreetsest situatsioonist.

"Turvatöötajad peavad arvestama samaaegselt võistlejate turvalisusega, sest ööjooksul jooksevad hämaratel linnatänavatel tuhanded inimesed, kelle jaoks võivad ootamatult rajale ilmuvad masinad omakorda tähendada väga suurt ohtu," tähendas Torm.

Ta tõi samas paralleele suvel Rakveres toimunud Viru ralli linnakatsega ning pealinnas korraldatava ja ööjooksust veelgi suuremate mastaapidega Tallinna jooksumaratoniga, mille ajal on täpselt samuti liiklus mingi perioodil vältel teatud piirkondades täielikult suletud.

Ööjooksu korraldaja palub linnaelanikelt mõistvat suhtumist ning mitte planeerida eeltoodud ajavahemikuks laupäeva õhtul ja öösel linnasüdames autosõitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles