Rongidest ja laevadest

Sander Liivak
Copy
Sander Liivak.
Sander Liivak. Foto: Agnes Aus

Kas poleks tore, kui hilisõhtuses rongis kõlaks selline teadaanne: “Järgmine peatus on Ubja. Selles peatuses toimub väljumine ainult läbi C-ala”? Ja juba enne keskööd saaks suurest linnast töölt tulev kundalane koduukse lahti keerata. Praegu väljub viimane buss Rakverest Kundasse kell 20.20, nii et õhtuselt rongilt tulija ei saa sellele ümber istuda: nii varasel kellaajal pole rong Balti jaamast veel väljunudki (see sõidab välja alles 21.41).

Minu Mustamäel elavatel autota sugulastel on Kundas suvekodu, kuid Rakveres ümber istumata nad sinna ei pääse. Otse Tallinnast Kundasse viib ainult Lux Expressi Narva buss, mis väljub kell 16 ja saabub 17.25.

Kui tuhatkonna elanikuga Turba alevik saab tänu valmivale raudteelõigule juba tänavu rongiühenduse pealinnaga, võiks selle saada ka kolm korda suurema rahvaarvuga Kunda linn. Seal on rööpad juba maas, puudub vaid ooteplatvorm. Isegi ronge poleks vaja juurde osta. Viru-Nigula vallavanem ja ettevõtja Einar Vallbaum on välja käinud idee, et seesama rong, mis praegu jääb ööseks Rakverre, võiks ööbida Kundas. Seda liini on kord juba pikendatud: enne 29. maid 2005 oli lõppjaam Tapa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles