Kontrollimatu kütusevargus

Toomas Herm
Copy
14.08.2019. Kulina, Lääne-Virumaa. FOTOL: Lääne-Virumaad külastas maaeluminister Mart Järvik, Barto Puhkemaja FOTO: Ain Liiva/Virumaa Teataja
14.08.2019. Kulina, Lääne-Virumaa. FOTOL: Lääne-Virumaad külastas maaeluminister Mart Järvik, Barto Puhkemaja FOTO: Ain Liiva/Virumaa Teataja Foto: Ain Liiva

Eile Kulina külas Barto puhkemajas kohalike põllumeestega kohtudes tõdes maaeluminister Mart Järvik, et erimärgistatud diislikütuse vargusi pole riik suuteline praegu takistama.

Ministri sõnul tehakse küll kontrollreide erimärgistatud kütuse varguste tuvastamiseks, kuid iga tankla juurde kontrolli panna pole võimalik. Järvik tõi näite Järvakandist, kus Soome numbrimärkidega reka eestlasest juht laadis öötundidel klaasipuru. Küsimusele, miks ta öösel töötab, vastas sohver, et Eestis on lubatud koorma maksimaalseks kaaluks 40 tonni, Soomes 60. Tema paneb 60 tonni täis, ja et öösel eriti politseinikke kontrollimas ei ole, sõidab vaikselt sadamasse. Seal tangib ta veel erimärgistatud diislikütust, mis seaduse kohaselt on mõeldud ainult põllumajandusmasinatele.

Ministril oli teine, veelgi markantsem näide erimärgistatud kütuse väärkasutusest ehk vargusest. Advokaat tankis sinist kütust oma S-klassi Mercedese sõiduautosse. Küsimusele, kuidas selline uhke mersu on seotud põllumajandusega, vastas advokaat, et osutab õigusteenust põllumajandusettevõtetele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles