Maarahvas kutsub kivimüüre hülgama

Margus Martin
, reporter
Copy
Uhtnasse elama asudes võib linnainimene olla kindel, et leiab alevikus eest toreda kogukonna ja näiteks ka päris oma jõulupuu, mida soovi korral on võimalik koos jõuluvanaga paari aasta tagant üle võõbata.
Uhtnasse elama asudes võib linnainimene olla kindel, et leiab alevikus eest toreda kogukonna ja näiteks ka päris oma jõulupuu, mida soovi korral on võimalik koos jõuluvanaga paari aasta tagant üle võõbata. Foto: Meelis Meilbaum

Mitu Lääne-Viru maakonna omavalitsust ja ettevõtet tutvustavad septembri lõpus korraldatava üleriigilise maal elamise päeva raames elu võimalikkust maal. Osalevate valdade nimekiri läheb peagi lukku.

Viimastel andmetel on üle Eesti üritusse haaratud 36 omavalitsust. “Kas nad kõik osa ka võtavad, see selgub kuu lõpus,” tähendas päeva korraldamisega seotud Rakvere vallavanem Maido Nõlvak. Tema sõnul avaldatakse hiljem, septembris, eraldi interaktiivne kaart valdadest, kes ürituse raames külalisi võõrustavad, ja seal pakutavatest tegevustest.

Eesti külaliikumise Kodukant korraldatava maal elamise päevaga tahetakse näidata, et maaelu on linnaelule selge alternatiiv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles