Simuna äsja avatud tankla esimene klient tuli Avinurme kandist

Merly Raudla
Copy
Väike-Maarja vallas Simuna alevikus avati tankla.
Väike-Maarja vallas Simuna alevikus avati tankla. Foto: Kristjan Läll

Kolmapäeva õhtul avati Väike-Maarja vallas Simuna alevikus kütusetankla. Tänasest saab sealt osta lisaks kütusele kõike, mida harilikult tanklates pakutakse, alates mootoriõlist ning lõpetades hamburgerite ja igasugu söödava-joodavaga.

Kolmapäeva õhtupoolikul tööle pandud tankla esimene klient oli hoopiski Avinurme kandist ning oli sattunud Simunast juhuslikult läbi sõitma. “Kohalikud tunnevad ainult rõõmu selle üle,” selgitas tankla omanik Hannes Kõvask. Lähimad asulad, kust Simuna inimesed varem kütust käisid toomas, olid 15 kilomeetri kaugusel asuv Rakke ja 17 kilomeetrit eemal paiknev Väike-Maarja.

“Siin piirkonnas ju tanklaid rohkem pole. Sellepärast ma selle ehitasingi, et ümbruskonna inimesed saaksid vaevast lahti ja ei peaks nii kaugele sõitma. Venevere inimestel on ju Rakkesse tohutu maa,” kõneles Kõvask.

Omaniku sõnul käis esimese nelja tunni jooksul Simuna tanklas 17–18 inimest. “Suured rekad käisid ja võtsid paagi täis. Meil on ju kütus soodsa hinnaga,” selgitas ta.

Simuna tankla teeb koostööd Jetoiliga. “Nad lasevad hulgihinnaga müüki ja sellepärast on odavam,” nentis Hannes Kõvask.

Ettevõtja tõdes, et enne tankla tööle panekut oli vaja poolteist aastat paberitööd teha. “Üpriski pikaldane ja väsitav protsess,” märkis ta naerdes ning lisas, et sinna kanti ta enam uut tanklat ei teeks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles