Marju Riisikamp annab Ilumäel koduloohõnguga kontserdi

Inna Grünfeldt
Copy
Organist ja klavessinist Marju Riisikamp pühendab kontserdi oma juurtele.
Organist ja klavessinist Marju Riisikamp pühendab kontserdi oma juurtele. Foto: Erakogu

Eesti taasiseseisvumispäeva õhtul, 20. augustil kell 18 annab Marju Riisikamp Ilumäe kirikus tavapärasest pisut teistmoodi kontserdi, kus muusika kõrval on oma osa mõtisklustel. Õhtu kannab pealkirja “Vanavanemate lood. Leonti Taela lugu”.

Tegemist on koduloolise teemaga, täpsemalt kunagise Võhma kooli juhataja Leonti Taela elulooga, millest esimesi katkeid on kokku kogunud tema lapselapselaps, organist ja klavessinist Marju Riisikamp.

Riisikampi emapoolsed vanemad on pärit Ilumäe lähistelt Korjuse (kunagise nimega Karjasoo) külast. Muusiku sõnul on Taela elulooseikade “ajaloo tolmust puhastamises” andnud hindamatu panuse koduloouurija Villu Jahilo.

Muusiku vaarisa Leonti Taela inventari hulka kuulus kunagi harmoonium, millega Marju juba lapseeas maal suve veetes tutvust tegi. See tõik ajendaski organisti eeloleva kontserdi muusikalist osa siduma oma juurte teemaga. Ühtlasi valgustab see muusikaõhtu üht tahku Marju Riisikampi erialavaliku loos.

Kontserdil ei kõla Taela harmoonium, sest see on nüüd Mustamäe kristliku kooli käsutuses, küll aga Ilumäe koguduse suurepärane Rootsi päritolu pill. Esitamisele tulevad Bachi, Händeli, Schumanni, Mendelssohni ja teiste heliloojate lühilood.

“Orelikontserdid Ilumäe kirikus on tulevikuteema, sest praegu valmistatakse ette oreli tuulesüsteemi restaureerimist,” ütles Marju Riisikamp.

Muusik rõhutas, et ajaloohõnguga kontserdile on oodatud kõik, kes soovivad edendada oma kodukoha vaimu- ja muusikaelu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles