Tarvas lõpetas võiduka korvpallinädala Kalevi alistamisega

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarva mängijad (kollases) Kasahstani tiimiga rinda pistmas.
Tarva mängijad (kollases) Kasahstani tiimiga rinda pistmas. Foto: Arvet Mägi

Läinud nädalal koduväljakul kolm rasket korvpallikohtumist pidanud ning kõik need enda kasuks kallutanud BC Rakvere Tarvas rõõmustas oma toetajaid ja fänne ning pani südamed lähenevate karikamängude eel ärevalt põksuma.


Neljapäeva õhtul alistas Tarvas Balti liiga teise divisjoni mängus teist korda Kasahstani meistri tulemusega 89:84 (poolaeg 45:39) ning tõusis Balti liiga Challenge Cupil A-alagrupis nelja võidu ja kahe kaotusega jagama leedulaste Klaipeda Neptunasega teist kohta. Palanga Naglisel on liidrina viis võitu ja üks kaotus. Mõlemat Leedu klubi võõrustab Tarvas 13. ja 14. jaanuaril.

Laupäeval napsas Tarvas aga järjekordsed võidupunktid G4S korvpalli meistriliiga turniiritabelisse väga tasavägise heitluse järel Tallinna Kalevi meeskonnaga, pealinlased alistati skooriga 93:89 (poolaeg 40:49).

Kogu kohtumise tagaajaja osas olnud Rakvere Tarval õnnestus neljanda veerandaja lõpuminuteil kaotusseisu vähendada, mõne punktiga juhtima minna ja nappi edu ka hoida. Ehkki kalevlased tabasid viimase paarikümne sekundi jooksul paar rasket kaugviset, ei viinud see Tarva mängijaid rööpast välja: Reinar Hallik realiseeris kindlakäeliselt vabaviskeid, millega säilitas vajaliku edumaa. Punkti pani põneva lõpuga mängule tarvalase Timo Oja tabav vabavise kaks sekundit enne lõpuvilet.

“Viies päev ja kolmas mäng – eks see räägib iseenda eest,” lausus Rakvere Tarva peatreener Andres Sõber laupäevase kohtumise järel. “Kartsin seda mängu nagu tuld, ja ausalt öeldes olin valmis ka kaotuseks. Tallinna Kalev on meie jaoks piisavalt kõva meeskond, kelle võitmiseks peab parasjagu pingutama.”

Valmo Kriisa tõi kalevlaste vastu Tarva parimana 20 punkti, Reinar Hallik lisas 19 punkti ning Kaspars Cipruss topeltduublit tähistavad 16 punkti ja kümme lauapalli. Kahekohalise punktisaagi (11 punkti) kogusid veel Viljar Veski ja Janis Vahter.

Eesti meistriliiga mängud jätkuvad turniiritabelis kolmandat kohta hoidval Tarval reedel, 23. detsembril, mil algusega kell 17 võõrustatakse Rakvere spordihallis Piimameister Otto/Rapla meeskonda.

Eesti karikavõistluste finaalturniiri mängud peetakse Pärnu spordihallis 29. ja 30. detsembril. BC Rakvere Tarvas läheb 29. detsembril kell 20 peetavas poolfinaalis kokku BC Kalev/Cramoga.

Teises poolfinaalis on vastamisi Tartu Ülikool ja TTÜ KK. Poolfinaalide võitjad tagavad pääsu järgmisel õhtul peetavas finaalis ja kaotajad selgitavad omavahel kolmanda koha omaniku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles