Poolsada abivajajat: hulk ööjooksjaid vajas turgutust

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Viking Line Eesti Ööjooksu start anti Rakvere staadionilt. Esimesed harrastussportlased vajasid turgutust juba enne, kui kõlas stardipauk.
Viking Line Eesti Ööjooksu start anti Rakvere staadionilt. Esimesed harrastussportlased vajasid turgutust juba enne, kui kõlas stardipauk. Foto: Ain Liiva

Laupäeva hilisõhtul Rakvere linna tänavatel peetud ööjooksul keegi rängalt vigastada ei saanud, kuid ülepingutuse tõttu vajasid nii mõnedki meedikute abi.

Kiirabi kutsuti välja juba enne 21 kilomeetri jooksu starti, kui harrastaja kukkus staadionil kokku, ka jooksu vältel kuuldus siit-sealt kiirabi järele hüüdmist. Nii mõnedki vajasid pikal teekonnal abi.

Rakvere haigla ravijuht Liis Otstavel rääkis, et võistluskeskuses oli korraldajate tellimusel Rakvere haigla kiirabiauto meeskonnaga, kes osutas abi stardi- ja finišialal. Ravijuhi sõnutsi tuli abivajajate hospitaliseerimiseks mitmel korral appi kutsuda tavapäraselt liinil olev kiirabibrigaad. 

"Meie poole pöördus hinnanguliselt umbes poolsada abivajajat eri muredega," sõnas Otstavel. Ta lisas, et kiirabil tuli Rakvere spordikeskuse juures abistada ka skate-pargis olnud noori.

Ravijuhi sõnutsi oli enamik pöördumise põhjusi seotud väikeste traumadega kätel ja jalgedel.

Siiski ütles Otstavel, et arvestades, et kohal oli 8000 ja enam inimest, oli pöördumiste arv ootuspärane ning ei tekitanud erilist lisakoormust haigla erakorralise meditsiini osakonnale.

"Paneksime veel kord kõigile südamele, et enne suurt pingutust nõudvat sportlikku sooritust peaks iga inimene adekvaatselt hindama oma tervislikku seisundit, et vältida võimalikke raskeid terviserikkeid," lausus Otstavel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles