Ida-Viru keskhaigla saab 16 miljoniga uue korpuse ja tervisekeskuse

BNS
Copy
Ida-Viru keskhaigla.
Ida-Viru keskhaigla. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Ida-Viru keskhaigla ja Astlanda Ehitus sõlmisid esmaspäeval 15,8 miljoni eurose lepingu haigla uue korpuse ja Ahtme tervisekeskuse ehitamiseks.

"Tegemist on märkimisväärse sammuga Ida-Viru keskhaigla väljaehitamisel, millega alustati sajandi alguses," ütles haigla juhatuse esimees Tarmo Bakler. Ta lisas, et selleks, et patsiendid saaksid põhilisi tervishoiuteenuseid ühest kohast, on haiglakompleksile lisandumas ka Ahtme esmatasandi tervisekeskus.

Ahtme tervisemaja valmib 1963. aastal valminud haigla G-korpuse juurdeehitisena, millega lisandub üle 2200 ruutmeetri pinda. Tervisekeskuse ehitamiseks on kavandatud 17 kuud ja maksumuseks on 3,5 miljonit eurot, millele lisandub käibemaks.

Tervisekeskusesse koondatakse lisaks perearstidele ja -õdedele ka füsioteraapia-, ämmaemandusabi- ja koduõendusteenus. Juurdeehitis on integreeritud vana G-korpusega, kus peale ümberehitust hakkab toimuma eriarstide ambulatoorne vastuvõtt.

Uue aktiivravi- ehk M-korpusega lisandub samas üle 8700 ruutmeetri uut pinda. Selle ehituseks on kavandatud 24 kuud ja maksumuseks 12,3 miljonit eurot, millele lisandub käibemaks.

Uues korpuses hakkavad paiknema enamiku siseerialade palatid, angiograafiakabinet, laboratoorium, patoloogiateenistus ja osa radioloogiateenistuse ruumidest – kokku nüüdisajastatakse 11 raviüksuse taristu. Ehitusleping ei hõlma aga G-korpuse rekonstrueerimist. See hange on ettevalmistamisel.

Projekti kogumaksumuseks võib hinnanguliselt kujuneda kuni 30 miljonit eurot. Toetust saadakse Euroopa Regionaalarengu Fondist – tervisekeskuse ehituseks 1,1 miljonit eurot ja aktiivravikorpuse rajamiseks 15,5 miljonit eurot.

Pärast plaanitavate ehitustööde lõppu on linnakusse kavas ehitada ka psühhoneuroloogiahaigla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles