Savilinnas piketeeris rahvas usuliikumise tegevuse vastu

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Usuliikumise asutaja ja liider Sergei Šidlovski kinnitas improviseeritud pressikonverentsil, et Aseri elanike hirmud on alusetud.
Usuliikumise asutaja ja liider Sergei Šidlovski kinnitas improviseeritud pressikonverentsil, et Aseri elanike hirmud on alusetud. Foto: Vladislav Musakko

Täna oli rahulikus Aseri alevikus mõneti erakordne päev. Jumala otsijate liikumise ühing oli kokku kutsunud usuinimesi üle maailma, et korraldada savipealinnas pastorite konverents. Kuna aga paljudele kohalikele on liikumise eesmärgid ebaselged, oli suur hulk Aseri elanikke tulnud kokku, et avaldada rahumeelselt protesti usuliikumise tegevuse vastu asulas.

Usuinimeste tegevus Aseris käib kolm aastat tagasi asutatud mittetulundusühingu kaudu, mis kannab nime Kristlik Misjon Jumala Otsijate Liikumine. Kohapealseks tegutsejaks on peamiselt ühingu juhatuse liige Maksim Torgašov. Aina enam näeb asulas aga ka rahvusvahelise usuliikumise asutajat ja liidrit Sergei Šidlovskit, kes oli tänagi kohal.

Kui pastorid pidasid konverentsi küllaltki varjatult lintidest ja turvameestest piiratud rahvamajas, siis kohalikud avaldasid meelt sealsamas tänaval. Korda valvamas võis näha hulka politseinikkegi, kelle vahel aga mängisid päris pisikesed lapsed, justkui oleks tegu kõige tavalisema pereüritusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles