Võrgumehed üllatasid tiitlikaitsjat geimivõiduga

Margus Martin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere GT võrkpallurid Ilmar Mõttus (vasakul), Hendrik Kurik ja Kaarel Pomerants mänguhoos.
Rakvere GT võrkpallurid Ilmar Mõttus (vasakul), Hendrik Kurik ja Kaarel Pomerants mänguhoos. Foto: Arvet Mägi


Võrkpallimeeskond Rakvere Grossi Toidukaubad lõpetas Schenkeri liiga põhihooaja avaringi pühapäeval kodusaalis tiitlikaitsjast värske Eesti karikavõitja Selver Tallinna võistkonna vastu heideldes.


Külalisi kohe kohtumise algul 25:21 geimivõiduga üllatanud väljakuperemeeste hoog kestis teise geimi keskpaiga eduseisuni 14:9. Seejärel saatis pealinlaste loots Avo Keel platsile kogenud Argo Meresaare, kelle vedamisel väljakuperemeestele uuteks üllatusteks võimalusi enam ei jäetud.

Teine geim kuulus Selverile 25:19 ning kolmas ja neljas ühesuguste numbritega 25:15. Kogu kohtumine Selverile tulemusega 3:1.

GT Rakvere resultatiivseimad pallurid olid 26 tõstest kümme punktiks löönud ja lisaks kolm blokki pannud Ilmar Mõttus 13, Virko Vantsi 12 ja Kaarel Pomerants 10 punktiga.

Selverile tõid Martti Rosenblatt 15, neli ässpallingut löönud Argo Meresaar 13 ja Andrejs Baburovs 12 punkti.

Külaliste rivistuses debüteeris mulluse võistlushooaja vahele jätnud, kuid tänavu pealinna klubisse kaubeldud Rakverest pärit temporündaja Reimo Rannar, kelle kontosse kanti sajaprotsendiliste rünnakunäitajate juures viis punkti: ta lõi maha mõlemad tõsted ja blokeeris kolm endise koduklubi ründelööki.

Rakvere GT algkoosseisu kuulusid lisaks Mõttusele, Vantsile ja Pomerantsile veel Andrus Palberg, Harri Palmar, Ronald Järv ja libero Hardi Talv. Vahetusmängijate pingilt sekkusid mängu Hendrik Kurik, Kajar Kivioja, Mihkel Hiielaid ning nooruke pallur Robert Viiber.

Selver lõpetas hooaja esimese poole Schenkeri võrkpalliliigas 26 punktiga (üheksast mängust). Järgnesid Pärnu VK 20 ning TTÜ ja Daugavpils Universitate võrdselt 16 punktiga.

Poliurs/Ozolnieki kogus avaringis 15, Riia Lase 14, Tartu Pere Leib ja VK Biolars kumbki 12 ning Valio Võru VK neli punkti. Ainsana pole punktiarvet avanud veel Rakvere meeskond.

Uue aasta algus tuleb Rakvere meeskonnale mänguderohke: esmalt võetakse 8. jaanuaril kodusaalis vastu TTÜ, siis 12. jaanuaril Pärnu VK ja 15. jaanuaril lätlaste Poliurs/Ozolnieki. Kuu teise poolde jääb 21. jaanuaril võõrsil kohtumine Selveriga ning 28. ja 29. jaanuaril taas koduväljakul kohtumised Biolarsi ja Daugavpilsiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles