Tahvelarvutiga koolitundi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tahvelarvuti. Foto on illustreeriv.
Tahvelarvuti. Foto on illustreeriv. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

On detsembrikuu pime ja tormine õhtu. Sõmerul istub ühe valgustatud akna all kirjutuslaua taga 2. klassi poiss ja närib pastakaotsa.



“Kuidas seda iipäädi nüüd õigesti kirjutada, et jõuluvana ikka aru saaks, mida ma tahaksin kingiks saada,” mõtleb ta, endal meeles mõlkumas tänane koolitund, kus sai iPad-iga vahvaid matemaatikaülesandeid lahendada, inglise keele sõnu õppida ja joonistada. Just-just, nii see oli – 15. ja 16. detsembril olid Sõmeru põhikoolis külas Silja Kalda ja Tauno Tinits IM Arvutid ASist, kaasas sületäis tahvelarvuteid ehk iPad-e arvukate õppematerjalidega, mida lastele tutvustati.

Õpilased käsitsesid uudset riistapuud enesekindlalt ja üha kasvava innuga, haarates lennult arvutispetside näpunäiteid, kust  vajalikud asjad leida ning kuidas üks või teine ülesanne käima läheb.

Silja Kalda sõnul peidab iPad endas koolide jaoks tohutuid võimalusi õppetöö ajakohastamiseks. Sõmeru kool on esimene maakool, kuhu firma oma iPad-i tutvustavate töötubade pilootprojektiga on jõudnud. IM Arvutid AS on Apple’i partner ja suurim edasimüüja Eestis. Kui suurima osa nende klientidest moodustavad reklaami ja trükiettevalmistusega tegelevad firmad, siis samas kasvab pidevalt eraisikute, väikefirmade ning õppeasutuste osakaal.

Lisaks õpilastele saavad talvisel koolivaheajal ka Sõmeru kooli õpetajad tahvelarvutite kasutamisega tutvust teha ning leida sellest väikesest targast aparaadist üles võimalused oma ainetundide huvitavamaks tegemiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles