Rüüt kompab muusikat kodukohvikus

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Ansambel Rüüt esitab Rannapere kodukohvikus lugusid plaadilt “Kadakad”.
Ansambel Rüüt esitab Rannapere kodukohvikus lugusid plaadilt “Kadakad”. Foto: Marianne Loorents

Täna kell 20 esineb Haljala vallas Rannapere kodukohvikus ansambel Rüüt – hoogne, mänguline ja muusikalisi piire kompav kooslus, kes oma nüansirikka helikeelega pakub tõelist kuulamisrõõmu nii muusikagurmaanidele kui ka hoogsatele peolistele.

Ansambel Rüüt koosneb neljast liikmest ja nüüdseks on ühiselt tegutsetud viis aastat. Selle aja jooksul on ansambli liikmed üha enam kokku kasvanud ja neljast eri maailmaga muusikust on saanud laia­spektriline tervik. Rüüdi muusikas on iga liikme maailmast pärit värve, mille sideaineks on ühine suhtumine pärimusmuusikasse. Koos lõhutakse piire ning otsitakse pidevalt värskeid kõlavärve ja seadelisi lahendusi.

Kuigi ansambel toetub oma loomingus eesti pärimusmuusikale, ei piiritle Rüüt ennast mõne konkreetse žanriga, vaid hoiab avatuna kõik uksed. Iga lugu saab isemoodi karakteri ja viib kuulaja rändama ainuomasele helimaastikule. Lisaks pärimusmuusika töötlustele esitab ansambel oma liikmete sulest pärit loomingut. Rüüdi meesliikmete helikeele tugevaks ilmestajaks on Teppo lõõtsa tüüpi ainulaadse pilli kasutamine uuenduslike võtetega. Rüüdi naisvokaalid on aga äratuntavad oma nüansirikka kõla poolest, sest kombineeritakse nii jõulist regilaulu kui ka mitmehäälsust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles