Galerii: Sumedate Suveõhtute filmifestival püüab vaikselt hoo sisse saada  

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Rakveres saab kino: Sumedate Suveõhtute filmifestival näitab veel neljal nädalavahetuse õhtul filme. 
Rakveres saab kino: Sumedate Suveõhtute filmifestival näitab veel neljal nädalavahetuse õhtul filme. Foto: Karl-Andreas Sprenk

Eile õhtul toimus Rakveres endises kütusejaamas Sumedate Suveõhtute filmifestivali avaseanss. Kümmekond huvilist vaatas Eesti-Gruusia koostööfilme "Mandariinid" ja "Pihtimus".

Üks festivali eestvedajaist Karl Andreas Sprenk rääkis, et erilisest läbilöögist kahjuks raporteerida ei saa. "Saime esimese seansiga mäele. Asukoha kaugusest või mõnest muust tegurist tingituna jäi osalejate hulk sel korral tagasihoidlikuks," ütles Sprenk. Ta lisas, et tagasiside algatusele oli positiivne, mis julgustab ettevõtmisega igal juhul jätkama. 

"Toetudes külastajate ideedele, kaalume hetkel võimalust kolida linastuspaik eelseisvaks nädalavahetuseks kesklinna piirkonda ning otsime selleks sobivat lahendust," lausus Sprenk.

Järgmisel laupäeval on festivali teema meheks olemine. Kavas on sel aastal kõneainet tekitanud filmid "Võta või jäta" ja "Skandinaavia vaikus". 

Pühapäeval on aga filmi "Tõde ja õigus" režissööri Tanel Toomi õhtu. Näidatakse tema loodud linateoseid "Pihtimus" ja "Tõde ja õigus".

Karl Andreas Sprenk sõnas, et laupäeval on oodata külla ka "Võta ja jäta" peaosalist Reimo Sagorit ning pühapäeval filmi "Tõde ja õigus" Andrese osatäitjat, Endla teatri näitlejat Priit Loogi, kellega on plaanis avada filmi valmimise telgitaguseid. 

Veel neljal augusti- ja septembrikuu õhtul saab festivalil vabas õhus vaadata kümmet Eesti autorite eriilmelist linateost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles