Võsu sadamat plaanitakse ehitada kaks korda suuremaks

Meelis Kalme
Copy
Kui praegu on Võsu sadamas kohti umbes poolesajale alusele, siis laienduse järgselt mahutataks korraga üle 100 aluse.
Kui praegu on Võsu sadamas kohti umbes poolesajale alusele, siis laienduse järgselt mahutataks korraga üle 100 aluse. Foto: Meelis Meilbaum

Haljala vallavolikogu otsustas nädalapäevad tagasi võtta vastu Võsu sadama detailplaneering. Planeeringu eesmärk on laiendada kaikohtade arvu ligikaudu kaks korda.

Praegu on Võsu sadamas ruumi umbes poolesajale alusele ning detailplaneeringu kohaselt saaks sadam ligikaudu poole suuremaks. Samuti kavandatakse rajada sadamatööks vajalikke hooneid.

Lisaks planeeritakse muuta kütusemahuti asukohta, et oleks võimalik suuremaid aluseid ka tankida – praegune tankuri asukoht seda ei võimaldaks.

Haljala valla planeerimisspetsialisti Peep Linno sõnul mahuks laiendusejärgselt sadamasse umbes 110 väikest ning seitse suuremat meresõidukit. Muidugi oleneb täpne arv aga aluste suurusest.

Haljala volikogu ning MTÜ Võsu Sadam juhatuse liikme Urmas Osila sõnutsi saaksid sadamasse ehitusjärgselt tulla kuni 2,4-meetrise süvisega purjekad. "Kui see projekt realiseeruks, siis ilmselt suudaks sadam olla peaaegu isemajandav," märkis Osila planeeringut tutvustades.

Praegu on olukord Osila sõnutsi selline, et sadamakapten saab valida, kes sadamasse kohad saavad. "Täna vabu kohti ei ole. Seal ei ole mingit küsimust," kinnitas ta, et sadamakohtade täitmisega muresid ei tekiks.

Haljala vallavolikogu otsustas ühehäälselt – välja arvatud end hääletusest taandanud Osila – võtta detailplaneering vastu ning korraldada selle avalik väljapanek.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles