Minister Mailis Reps: tuleb digipöörane, keeleõpet väärtustav ja koolirahule pühendatud õppeaasta

Veiki Ojaperv
, suvereporter
Copy
Haridusminister Mailis Reps.
Haridusminister Mailis Reps. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Minister Mailis Reps rääkis pressikonverentsil, et uut õppeaastat iseloomustavad märksõnad "keeleõpe", "digipööre" ja "koolirahu".

Mailis Reps kõneles, et venekeelsetesse lasteaedadesse jõuab rohkem eestikeelseid õpetajaid, eesti keele e-õppe võimalusi on rohkem kui kunagi varem ning digipööret suunatakse terviklikult alates koolide IT-taristu uuendamisest ja seadmetega varustamisest kuni e-õppevara loomise ja kasutajate digipädevuste suurendamiseni. Ta lisas, et koolirahu kindlustamiseks tõhustab riik kiusuennetusprogrammide elluviimist ja annab õpetajatele suurema õiguse koolis turvalisuse tagamiseks.

Lisaks eeltoodule rääkis haridusminister, et Eestis on rohkelt uusi ja renoveeritud haridustempleid. Nüüdisajastatud keskkonnas alustavad tööd kaheksa põhikooli: Aseris, Jõgeval, Paides, Juurus, Viljandis, Tabiveres, Põlvas ja Tartus. Alustaval Kohtla-Järve riigigümnaasiumil on uus õppehoone. Valmivad Eesti muusika- ja teatriakadeemia saalikompleks, Rakvere ametikooli õpilaskodu ning 2020. aasta algul Tartu ülikooli Delta keskus. Tallinna muusika- ja balletikooli ehitus algab 2020. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles