Noored farmerid saavad taas toetust küsida

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Talinisu koristus.
Talinisu koristus. Foto: Elmo Riig

Tänasest kuni 4. septembrini käib PRIAs põllumajandusliku tegevusega alustava noore ettevõtja toetuse taotluste vastuvõtt. Maksimaalne toetussumma on kuni 40 000 eurot ühe taotleja kohta.

Põllumajandusliku tegevusega alustava noore ettevõtja toetust saavad taotleda noored mikro- ja väikeettevõtjad, kes alustavad esmakordselt oma põllumajandusliku tegevusega või noored ettevõtjad, kes võtavad üle vanema või vanavanema toimiva põllumajandusettevõtte. Noor ettevõtja on erialase hariduse ja töökogemisega kuni 40-aastane isik.

Toetuse eesmärk on hõlbustada noortel põllumajandustootjatel tegevusega alustamist, aidata kaasa põlvkondade vahetusele põllumajanduses ning tõsta kaasaegsete teadmiste ja kogemustega põllumajandustootjate arvu.

Toetuse taotlemise ja kasutamise tingimused on kehtestatud maaeluministri määrusega. Laekunud toetustaotlusi hindab PRIA moodustatav hindamiskomisjon.

Info toetuse taotlemise ja e-PRIA kasutamise kohta asub PRIA kodulehel.

Otsused laekuvate taotluste kohta kinnitab PRIA hiljemalt 27. novembriks. Kolmes varasemas taotlusvoorus on PRIA noortaluniku toetust määranud kokku ligi 14 miljonit eurot ja sellest välja maksnud üle 12 miljoni euro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles